Начало Moto News Мотокрос: Пилотите на Kawasaki взеха максимума от Севлиево

Мотокрос: Пилотите на Kawasaki взеха максимума от Севлиево

42
0
Виталий Петров,Рено

Пилотите на Kawasaki доминираха на мотополигон Горна Росица, край Севлиево. Не им стигна победата в двата манша в клас МХ2, но те спечелиха и в МХ1. В МХ2 пилотът на Kawasaki Томи Съръл е новият победител в Гран При на България . На подиума на британеца асистираха Джефри Херлингс с КТМ и съотборника на Съръл – Жоел Роеландс. В МХ1 по едно първо място си размениха Кристоф Порсел и Готие Паулин. Трофеят за Гран При на България обаче грабна Паулин, защото спечели втория манш.
В първия манш на МХ1 поведе световния шампион Тони Кайроли от екипа на Red Bull KTM. Той бе преследван от Критоф Пурсел с Kawasaki, който излезе начело още в първата обиколка, а Кайроли изостана. След това Тони бе изпреварен от още един французин – Готие Паулин, също с Kawasaki, който преди това се справи с Клемент Десал. Така за шампиона остана утешението да се бори за третото място с Десал и неговото Suzuki. Кайроли финишира 4-и пред Давид Филипаертс с Yamaha.
Във второто състезание Паулин водеше от старта до финала и спечели пред сънародника си Пурсел. Кайроли изостана до пето място, но след това атакува и се върна трети, където и завърши. След него бе съотборникът му Кен де Дикер. Евгений Бобришев направи перфектно състезание за Honda World MX1 и завърши пети, а след него бе Себастиан Пурсел от екипа Monster Energy Pro Circuit Kawasaki.
В първото състезание на клас МХ2 Томи Съръл поведе колоната, но скоро загуби позицията си от Роеландс. В същото време поизостаналия на старта Джефри Херлингс с КТМ започна да изпреварва пилотите пред него, за да се нареди на втора позиция. Така победата беше за Роеландс, Херлингс стана втори, а трети финишира Съръл. Четвърти бе Джеръми ван Хоребек с КТМ.
Във втория манш Съръл излезе начело още след старта, следван от Джак Никълс с КТМ и Ван Хоебек. Британецът бе недостижим и спечели победата, а с това и първото място в крайното класиране в Севлиево. Още във втората обиколка зад него се нареди Херлингс, който с второто си място в България, запази лидерството в световния шампионат в МХ2. Трети във втория манш стана Джеръми ван Хоребек, който не позволи на Джоел Роеландс да го изпревари.
Нашият пилот Петър Петров със Suzuki взе точки и от двата манша. В първия се класира 12-и, като се бореше с движещия се пред него руснак Алексндър Тонков с Honda. Двамата започнаха страхотна битка, като Петров на няколко пъти го атакуваше и почти го изпреварваше, но можа да заеме неговата позиция. Във втората надпревара Петров направи лош старт, но след това навакса и първата обиколка завърши 16-и. На третата обиколка вече стана 14-и. Две обиколки преди края Печето изпревари британеца Мел Покок с Yamaha и завърши на 13-о място. Така на домашната си писта в Севлиево Петров спечели 17 точки и заема и 13-а позиция във временното класиране на световния шампионат с 24 точки.