Начало Moto News Мотокрос: Подиум за Майкъл Иванов, 6-и Петър Петров

Мотокрос: Подиум за Майкъл Иванов, 6-и Петър Петров

260
0

В петия кръг от световния шамвпионата по мотокрос в клас МХ2 Петър Петров с Yamaha стана 6-и. Отлично се представи и Майкъл Иванов с КТМ във втория кръг от шампионата ЕПЙ125, който стъпи на подиума. Всичко това стана край Севлиево на мотополигон Горна Росица.

В световния шампионат в клас МХ2 Печето направи добър първи манш като зае 8-о място и даде надежда, че може да направи нещо по-добро. Топ 3 в това състезание бяха двукратният световен шампион Джефри Херлингс (Red Bull KTM Factory Racing), следван от Арно Тонус (Швейцария) от тима на Team CLS Kawasaki Monster Energy, който продължава да води във временното класиране, а трети стана французинът Жорди Тиксие (Red Bull KTM Factory Racing). Същото бе класирането и във втория манш, а тези тримата стъпиха на подиума. Във втората надпревара обаче видяхме един значително по-бърз и напорист Петър Петров, който зае 6-о място и с това си затвърди 6-ата позиция в класирането на своята домашна Гран При. Така Печето зарадва хилядите си фенове, дошли на пистата на Великден, специално заради него. Във временното класиране Петър Петров е на 13-о място със 70 т.

Тези същите фенове, аплодирали Петров, преди това се изкефиха максимално от невероятното постижение – второто място на Майкъл Иванов в клас EMX125. Майки зае 4-о място в първия манш, но във втория направо се раздаде и бе на крачка от това да го спечели след като води невероятна битка първо с Дейви Потджес (Red Bull KTM Racing), който спечели Гран При на България,  а после и с французина Давид Херберту (Team MJC). В крайна сметка Майки се класира втори и в манша и за състезанието, което е отлично представяне. Потджес е лидер във временното класиране с 92 т., а Майкъл Иванов е 4-и с 62.
До финала – 33-и достигна и друг наш пилот – Георги Георгиев със Suzuki. Това бе неговото първо участие в европейското първенство и той финишира и в двата манша. За него това е безспорен личен успех, след като в класа застанаха 40 пилоти.
Победата в Гран При на България в кралския клас MXGP спечели Антонио Кайроли от екипа на Red Bull KTM Factory Racing, който спечели и двата манша. Това е първа победа на Кайроли в Сеивлиево от 2007 г. насам, когато триумфира в MX2. Кайроли спечели втория манш и бе втори в първия след Готие Полен (Франция) от екипа на (Monster Energy Kawasaki Racing). Полен се нареди на втора позиция, а трети стана Джеръми ван Хоребек (Yamaha Factory Racing), който зае 4-о място в първата и втори във втората надпревара.