Начало Moto News Мотокрос: Яко каране край с. Порой

Мотокрос: Яко каране край с. Порой

440
0

Националният шампионат по мотокрос започна на отлично подготвеното трасе в с. Порой край Поморие. Във всички класове на старт застанаха 83 кросисти от клубовете в страната.

Зимната пауза явно се е отразила добре на пилотите, защото всички показаха много хъс за победа и не щадяха сили дори в отделните маншове. Повече от 4000 фенове на мотокроса се събраха край трасето, което показва, че този спорт е липсвал и на зрителите.

При най-малките в клас МХ65 битката за победата бе много оспорвана, но най-бърз бе Ерай Хасан с КТМ, следван от Кристиан Иванов и Димитър Грозданов. При 85-кубиковите машини  шампионът Хакан Халми с КТМ отново бе недостижим. На подиума му асистираха Юлиян Георгиев и Алек Димитров.

В горните класове победителите бяха очаквани. В  МХ2 най-бърз бе Майкъл Иванов  с КТМ. След него бяха Валентин Роглев и Криситан Ангелов. Пилотът от Айтос – Николай Йовчев с Honda отново показа страхотна форма и убедително спечели първия кръг на почти домашното си трасе. Втори стана вечният му съперник Теодор Тотев , а трети Шевки Шевкиев. В клас МХ победата бе за Юлиян Райчев, а асистенти на стълбичката му бяха Теодор Гигов и Атанас Петров.

Другата седмица, на 6 април е втория старт от източно-европейския шампионат в Македония и първия кръг от европейското в класовете МХ 65 и МХ85 на същото трасе.