Начало Автомобилни новини Мото-Пфое на Автомобилен салон София 2013

Мото-Пфое на Автомобилен салон София 2013

90
0

За поредна година Мото-Пфое участва на Автомобилен салон София. Компанията представя едни от най-актуалните модели на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover.

Международното изложение в столицата е и премиера за новия план за финансов лизинг на компанията – Moto-Pfohe SMART. С него клиентът сам избира първоначална вноска, период на лизинга от 4 или 5 години, а специалната лихва и висока остатъчна стойност правят месечните плащания изключително скромни. Допълнително предимство е липсата на неустойка при предсрочно прекратяване и изключителната гъвкавост спрямо нуждите и възможностите на потребителя.

За откриването на изложението стартира и програмата Moto-Pfohe BUSINESS, която отговаря на нуждите и потребностите на малкия и среден бизнес в България от надеждна, икономична и изгодна мобилност. По време салона Мото-Пфое предлага специални условия и за всички крайни клиенти за почти цялата гама в портфолиото си, включително за лекотоварните автомобили Ford, които не са в предмета на изложението. За периода 13-23 юни тези условия важат на територията на цялата страна, във всички дилърства на компанията.

Премиера на щанда на Ford прави изцяло новата Kuga – стилен и интелигентен SUV. Автомобилът е с напълно нов дизайн на екстериора и интериора, гама водещи в класа двигатели по отношение на икономичност и СО2 емисии, намалени нива на шум, високо качество на изработката, повече места за съхранение на багаж и модерни технологии – панорамен покрив, отваряне на задната врата без ръце, системата Active City Stop за предотвратяване на сблъсъци с ниска скорост, SYNC и др. Новата Kuga постигна максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP за безопасност и 88% за цялостна защита – най-високия резултат при средно големите SUV. Освен с 5 години гаранция и възможност за данъчен кредит, новата Kuga се предлага с подарък Powershift 6-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител за първите 75 клиента.

Безспорният хит на Ford е новата Fiesta – най-продаваният малък автомобил в България, Европа и света за 2012 г. Новата Fiesta се отличава с впечатляващ дизайн, максимална безопасност, гама модерни технологии – SYNC със системата за помощ при аварийни ситуации, системата за активно спиране в града, MyKey, автоматична start-stop система. Гамата двигатели включва водещи по икономичност и ниски СО2 емисии бензинови и дизелови агрегати, вкл. 1.0 EcoBoost – Световен двигател на 2012 и 2013 г. Стартовата цена на новата Fiesta е 18 900 лв. с ДДС.

Спортният Focus ST е със завладяващ дизайн и технически характеристики, по които всеки автомобилен фен се захласва. Спрямо стандартния Focus новото ST е с променен дизайн на предницата и задницата, нови алуминиеви джанти с характерната Y-образна форма, 10 мм по-ниско шаси и специално настроено окачване. Спортният стил е намерил отражение и в интериора – седалки Recaro, уникални инструменти и високотехнологични детайли. Мощността идва от 2.0-литровия бензинов EcoBoost двигател с 250 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Стандартната скоростна кутия е 6-степенна механична, оптимизирана с по-спортни предавки.

Новият Tourneo Custom е пътническата версия на обявения за Международен ван на 2013 г. Transit Custom. Технологиите обхващат от модерните системи в помощ на водача и за намаляване на CO2 емисиите до най-новите системи за комфорт, сред които SYNC с помощ при аварийни ситуации (последната в България „говори” на български език), система за спазване на лентата и предупреждение на водача, автоматични дълги светлини, ограничител на скоростта, камера за задно виждане, автоматична Start-Stop система и др.

Новият B-MAX е компактният мултифункционален автомобил на Ford, при който централните колони са интегрирани във вратите, а самите те – конвенционални предни и плъзгащи се задни – осигуряват 1.5 метра безпрепятствен достъп до купето. Посредством специална система седалките се сгъват до равен под, позволяващ в автомобила да се товари багаж с максимална дължина от 2.35 м.

7-местният Grand C-MAX – Мултифункционален автомобил на България за 2011 г. – печели симпатии с функционалността си, високата позиция на седене на водача, обширното и гъвкаво вътрешно пространство, динамичния силует и спортното пътно поведение. 7-местният Grand C-Max е с двойни плъзгащи се задни врати, които улесняват качването, слизането и товаренето, монтирането на детски столчета и паркирането в тесни пространства.

Флагманът на марката, Mondeo впечатлява с атрактивен дизайн, функционален интериор и редица технологии за безопасността и удобството на пътниците. Флагманът на европейската моделна гама на Ford се задвижва от високоефективни бензинови и дизелови TDCi двигатели, включително гамата EcoBoost агрегати, отличаващи се с намален работен обем при увеличена мощност и понижен разход на гориво. Тези отлични резултати са постигнати благодарение на директното впръскване на горивото, наличието на турбокомпресор и променливите фази на газоразпределение.

Всички автомобили Ford се предлагат стандартно с 5 години гаранция и възможност за данъчен кредит. По време на изложението, на разположение за тест-драйв са новите Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 к.с., Kuga 2.0 TDCi 140 к.с. Powershift, B-MAX 1.0 EcoBoost 120 к.с., Focus 1.0 EcoBoost 125 к.с. и Mondeo 2.0 TDCi 163 к.с.

По време на Автосалон София 2013 Мото-Пфое показва за първи път официално пред родна публика новото Volvo V40 Cross Country – луксозен премиум хечбек с 5 врати, който комбинира изискан стиVл с технологии от световна класа като първата по рода си въздушна възглавница за пешеходци Pedestrian detection. Може би най-безопасният автомобил в света (специална награда на ЕuroNCAP), който може да бъде оборудван и със система 4х4. Новото Volvo V40 получи впечатляващите 5 звезди за безопасност в краш тестовете на европейската организация за безопасност и счупи всички рекорди, като събра най-високия резултат до момента, записван в историята на института.

По време на изложението Volvo показва още обновените модели S60 и XC60, както и доказалият се през годините всъдеход XC90.

Забележителна предпремиера на щанда на Мото-Пфое е новият Jaguar F-TYPE. Изящен, спортен и елегантен, този нов модел внася дързост в луксозния автомобилен сегмент. Наследник на легендарната кръвна линия на спортните автомобили Jaguar, той представлява изкусителна комбинация от поразителен, свръхмодерен дизайн, изключително пътно поведение и инженерни технологии без компромис. Новият F-TYPE обединява в едно 75-годишната мисия на марката да създава красиви и бързи коли. Създаден е изцяло с мисъл към шофьора и предлага ненадминато пътно поведение. Според мнозина, това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога.

Изключителното може да стане още по-добро. И доказателство за това е Jaguar XF със задвижване 4х4. Сняг, лед, дъжд, градушка. Новата система за задвижване на четирите колела Instinctive All Wheel Drive е създадена да преодолее всяко предизвикателство, да ви осигури перфектен контрол, безопасност и лукс. Новата фамилия двигатели V6 Supercharged завършват съвършеното управление на Jaguar, автомобили толкова живи, колкото нас.

Най-голям интерес на щанда на Мото-Пфое се очаква да предизвика новия Range Rover – най-луксозният и най-съвършен всъдеход в света според Land Rover. Той е още по-лек и по-здрав, достигнал абсолютното съвършенство в света на премиум автомобилите. Четвърто поколение от уникалния флагман на британците, променил автомобилния свят с излизането си преди повече от 40 години, е разработено от нулата, улавяйки новаторския дух и класическия дизайн на оригиналния модел.

Благодарение на олекотената алуминиева платформа са постигнати значителни подобрения в ефективността и управлението на автомобила. Но най-важното е, че разходът на гориво и въглеродни емисии са снижени до абсолютен минимум.

На щанда на Мото-Пфое могат да бъдат видяни още Range Rover Еvoque 2013 и непознаващият граници Land Rover Discovery 4. Range Rover Evoque е най-компактният, най-лекият и най-модерният автомобил, произвеждан някога от Range Rover. Изящен, луксозен и също толкова специален, като всеки друг Range Rover. Нещо повече – този модел е истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Land Rover Discovery 4 – дързък, динамичен и изумително луксозен! Един истински Land Rover с модерен съвременен екстериор. Дизайн, който предразполага за динамично и спортно шофиране на пътя и извън него. Автомобил, който ви предлага разточителен лукс.

По време на изложението, на разположение за тест драйв e цялата гама на Volvo, Jaguar & Land Rover.