Начало Автомобили Мото-Пфое отчете 1959 продадени автомобила

Мото-Пфое отчете 1959 продадени автомобила

164
0
Атанас Фурнаджиев,Димо Николов,Мото-Пфое

Мото-Пфое отчете общо 1959 продадени през 2012 г. автомобила. От тях 1592 са Ford, 166 – Volvo, 11 – Jaguar и 190 – Land Rover.

Сред моделите на Ford с най-висока реализация е Fiesta – 579 бройки. Тя е на първо място в В-сегмента и отново е най-продаваният малък автомобил в България. С отлични постижения бяха още B-Max (избран от Прес Авто Клуб България за мултифункционален автомобил 2013), Focus – един от трите най-популярни модела в С-сегмента с 452 продажби, Transit – с близо 170 броя и т.н.

Сега Ford възнамерява да осъществи агресивно продуктово настъпление в Европа с представянето на 15 нови модела – новата Fiesta, новият SUV EcoSport, идването в Европа на новото поколение на кросувър Edge и иконата Mustang, изцяло новата лекотоварна гама – и технологии в следващите 5 години. Като част от тази програма Ford промени слогана си на Go Further като израз на усилията си да стига все по-далеч в името на своите клиенти.

Първият автомобил в света, който серийно спира сам – XC60 – е най-продаваният модел на Volvo в България, с близо 36% дял от общите продажби на марката. Един от най-красивите кросоувъри в премиум сегмента съчетава в себе си предимствата на високопроходим SUV, лукса на лимузина и практичността на голям семеен автомобил. Прези изминалата година марката представи в Женева едно от най-новите попълнения в класа премиум хечбек – V40. Автомобилът е най-безопасният в света – той постигна абсолютен рекорд в тестовете на института за безопасност Euro NCAP.

Land Rover отбеляза 35% ръст в продажбите си у нас през 2012 г. и това най-забележителното повишение на родния пазар. 57% от реализираните автомобили се падат на Range Rover Evoque – модел, който представлява истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Клиентите оцениха качествата му и съответно 109 броя Evoque намериха новите си собственици. От представянето си през септември 2011 г. досега той спечели над 100 престижни автомобилни награди.

Най-продаваният модел на Jaguar пък е XF.

През 2013 г. предстоят редица премиери на нови модели от всички марки на Мото-Пфое. Самата компания ще построи и открие ново собствено дилърство в Бургас.