Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен от развитието на Ферари SF15-T

Фетел доволен от развитието на Ферари SF15-T

48
0

Себастиан Фетел е доволен от развитието на Ферари SF15-T. Четирикратният световен шампион заяви, че болидът се подобрява по малко, като Скудерията работи ден след ден по него.

„Най-важното нещо е, че автомобилът продължава да върви без сериозни проблеми. Има някои дребни неща тук-там, но те са по отношение разбирането на колата и да се направят точните настройки за финалния тест и за Мелбърн. Като цяло все още сме доста доволни”, обясни Себастиан. „Не сме променяли кой знае какво по болида. Работихме по издръжливостта. Тестовете ни са насочени към това да разберем още по-добре автомобила и да трупаме километри, за да намерим проблемите.”

Фетел започна съботата със завъртане и излитане в зона за сигурност. При прибирането си той заяви, че не е преценил правилно нивото на сцепление на студената писта. По-късно се пошегува пред медиите, че още не бил съвсем буден при първото си излизане. С изключение на този пропуск, денят му премина без съществени проблеми. И той обаче не искаше да прави сравнения с останалите отбори: „Нямаме особени грижи, но е наистина трудно да се каже къде се намираме спрямо останалите. Като цяло и аз, и Кими [Райконен] сме доволни от поведението на автомобила, но има още много работа.”

Президентът на Ферари Серджо Маркионе дойде на изпитанията в Барселона и наблюдава работата на екипа от бокса. Себастиан каза, че е добре да го види в гаража и е доволен, че отборът получава подкрепата му.

Немският пилот коментира и забраната за промяна дизайна на каските на пилотите във Формула 1. Той е използвал над 90 различни варианта на оцветяване на шлема по време на кариерата си в Гран при. Фетел обясни по-рано, че през 2015 г. не възнамерява да променя толкова често дизайна. Сега каза, че в настоящите трудни времена „тази забрана изглежда е единственото нещо, по което хората постигат съгласие! Не знам какво е наказанието. Ако е някаква дребна глоба, отиваща за благотворителност, то ще се радвам да продължа да променям шлема си.”

Даниел Рикиардо от Ред Бул се пошегува, че вероятно точно Себастиан е причината за новото изискване: „Себ започна всичко. Аз лично не съм подразнен. Ако се налага, ще използвам един и същи дизайн. Но някой като Себ ще пострада малко повече!”