Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можехме да сме още по-бързи, убеден е Фетел

Можехме да сме още по-бързи, убеден е Фетел

27
0
Гран при на Сингапур,Себастиан Фетел

11-ти полпозишън за Себастиан Фетел и 15-ти пореден за Ред Бул – това гласи статистиката след квалификацията за Гран при на Сингапур, в която германецът и съотборникът му Марк Уебър окупираха първа редица за утрешния старт на 14-тия кръг от Формула 1 за 2011 г.

След поредните крайно предпазливи изказвания и опасения дали конкретната писта ще пасне на RB7, „биковете“ отново бяха недостижими за съперниците си. Тази година полпозишъните до момента неизменно се печелят от пилотите на Кристиан Хорнер и доминацията им е неоспорима.

Реших да зарежа втората бърза обиколка, когато допуснах грешка, тъй като тук е прекалено лесно да строшиш колата. Затова предпочетох да отворя широко кривата, но бях доста доволен от първия си тур – обясни германецът. – Мисля, че можехме да сме дори още по-бързи, но и така съм ОК. Пистата е безкрайно трудна, обиколката – много дълга и не е никак леко да напаснеш всичко в рамките й. Смятам, че се поучихме от грешките си, допуснати миналата година, но да видим какво ще стане утре – състезанието е страшно дълго – бе коментарът на световния шампион, който е на път да спечели втора титла във Формула 1.

Уебър от своя страна бе лаконичен, заявявайки, че е щастлив, тъй като трасето в Сингапур досега е било особено трудно за него.

Себастиан се справи безапелационно и очевидно бе много бърз. Моето удовлетворение идва от факта, че пистата е сложна за всички екипи. Начело сме и това е страхотен резултат – допълни австралиецът.