Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да направим добро състезание – Ред Бул не са толкова бързи...

Можем да направим добро състезание – Ред Бул не са толкова бързи в неделя, убеден е Алонсо

36
0

Пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса взеха четвърта и пета позиция в днешната квалификация за Гран при на Унгария, но този път бразилецът изпревари съотборника си, макар и само с 0,015 сек. И двамата обаче бяха съгласни за едно: утрешната надпревара ще е много трудна и всичко може да се случи в нея.

Ситуацията на Хунгароринг е горе-долу същата като в Германия преди седмица, макар да ми се струва, че Макларън като че ли са дори малко по-бързи от Ред Бул тук – заяви Алонсо на пистата след сесията. – Люис Хамилтън върви страхотно, но пък ще потегли откъм по-мръсната страна на трасето и това може да даде шанс на [Дженсън] Бътън да го изпревари. Трябва да изчакаме и да видим как ще се развият първите обиколки. Ред Бул по принцип доминират в квалификацията, но темпото им далеч не е толкова силно в състезанията. Все едно имат вълшебно копче, позволяващо им да са със секунда по-бързи в Q3, но в неделя далеч не е така. Що се отнася до нас, то резултатът ни е много подобен на този в Германия. В първи и втори сектор вървя прекрасно и в третия губя страшно много време. Това се случи във всичките ми бързи обиколки. Не можем да направим кой знае какво – допълни испанецът.

На поредния въпрос какво смята за шансовете си в шампионата, Фернандо отново отговори, че просто не мисли по този въпрос.

Шампионатът не е в нашите ръце, а в тези на Себастиан Фетел. Ние ще продължим да се състезаваме за забавление, без да се задълбочаваме излишно в битката за короната. Ще се надбягваме агресивно – така или иначе нямаме какво да губим. Едва ли някой от нас си е мислел, че на този етап от сезона ще изоставаме с някъде към 90 точки, следователно подходът ни остава същия като в предходните стартове – работим старт за старт – обясни той.

Ферари F150° Italia обаче е по-конкурентоспособен на Хунгароринг спрямо Нюрбургринг, заяви още двукратният световен шампион и продължи:

Ред Бул имат повече грижи в момента. И понастоящем съм убеден, че можем да направим наистина добра надпревара. Вярно е, че пистата не е едно от съвременните съоръжения, на които се състезаваме през част от сезона и прилепянето в различните й части не е едно и също. На някои места има нов асфалт, което е подобрение. Но като цяло няма за какво да се тревожим, ако не вали – каза испанецът.