Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да победим от трети на грида, уверен е Хамилтън

Можем да победим от трети на грида, уверен е Хамилтън

43
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е уверен, че може да спечели осмия кръг от световния шампионат на Формула 1, провеждащ се във Валенсия, след като се класира днес на трета позиция на стартовата решетка. Единствено пилотите на Ред Бул го изпревариха в квалификацията и според англичанина са му нужни само малко късмет, добра стратегия и безгрешни питстопове, за да успее.

Трябва съдбата малко да ти помогне и да използваш на максимум всичко на разположение, за да изпревариш Ред Бул-ите, а се надявам точно това да се случи утре – продължи Хамилтън. – Опитах се да натисна малко по-твърдо в последната си обиколка, а границата между прекаленото и точно необходимото е безкрайно тънка. За съжаление блокирах колелата в първи завой и точно там загубих. Тимът свърши, както винаги, невероятна работа. Момчетата във фабриката се трудят безумно упорито, за да получаваме нови компоненти на трасето и съм им благодарен за всичко. Състезателното ни темпо бе добро в последните три надпревари, така че и утре би трябвало да така – затова стискайте палци!

Шести на грида остана Дженсън Бътън, като призна, че мястото го разочарова. Поведението на болида му се промени между Q2 и Q3, но той отново не разбра защо.

– Задната част бе нестабилна, нямах достатъчно сцепление, особено в първите два сектора. А такова нещо не очаквах. Сутринта болидът бе чудесен. Възможно е причината да е жегата, но балансът някак не се получи следобед. Можем обаче да променим наляганията в гумите, както и аеробаланса, за да направим добра надпревара – допълни той.