Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можеше да се справим и по-добре, съжаляват във Ферари

Можеше да се справим и по-добре, съжаляват във Ферари

38
0
Фернандо Алонсо

Известно съжаление изпитваха хората в екипа на Ферари след квалификацията за Гран при на Монако, в която Фернандо Алонсо се класира четвърти. Резултатът съвсем не бе лош, но очакванията в тима някак се бяха увеличили след свободните тренировки и първите два сегмента на сесия за разпределение местата на грида. Оказа се обаче, че испанецът не се е чувствал толкова удобно в колата си, колкото в предишните проби и целта му при събирането с инженерите бе да установи защо се е получило така.

Не мисля, че резултатите от Q3 са представителни по отношение скоростта на отборите, защото спирането обърка плановете на мнозина състезатели. За [Люис] Хамилтън, който според мен бе фаворит за полпозишън, обстоятелствата се стекоха зле, докато за Ред Бул всичко премина чудесно. Ние се озовахме някъде по средата. Трябваше да направим две серии с по две бързи обиколки без презареждане и затова не използвахме максимално добре гумите. Предполагам, че утре изпреварванията ще са кажи-речи невъзможни въпреки KERS, DRS и каквото друго се сетите. Надявам се на добри старт и стратегия, както и да се възползвам максимално от непредвидени ситуации – коментира позицията си двукратният световен шампион.

Изпълняващият функциите на технически директор в момента Пат Фрай бе убеден, че F150° Italia е имал потенциала за класиране на първа редица. Времето на Себастиан Фетел обаче е било недостижимо за Скудерията, допълни англичанинът.

От видяното в четвъртък смятаме, че състезателното ни темпо не е твърде лошо, така че би трябвало да имаме шанс. Стратегията ще е много важна: износването на гумите не е прекалено високо и затова според мен няма да има толкова боксове, колкото в последните две състезания – каза още Фрай.