Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли без официалните си функции в Монако

Мозли без официалните си функции в Монако

26
0

Президентът на ФИА Макс Мозли няма да се появи като официално лице по време на уикенда в Монако следващата седмица, потвърдиха от Автомобилния клуб на Монако (ACM). Тази роля ще бъде заета от представителния президент Марко Пичинини..

Мозли ще направи първата си официална поява на Гран при от неприятния скандал с проститутките именно в Монако. И именно от евентуално притеснение, че принц Албер може да бъде притеснен от присъствието на Мозли, бе решено британецът да не изпълнява официалните си функции. Така той няма да бъде на подиума и при връчването на наградите, за да не притесни семейството на принц Албер.

Иначе той ще представлява ФИА и ще проведе нужните срещи по време на уикенда. В съобщение на ACM бе казано:

„По желание на президента на ФИА федерацията ще бъде представена от г-н Марко Пичинини, представителен президент на ФИА, който ще присъства на гала вечерята и на раздаването на наградите.”

„ACM бяха информирани наскоро, че е било постигнато съгласие между г-н Мозли и г-н Пичинини, че някои процедури ще бъдат променени за Гран при на Монако.”

Така Мозли ще пристигне като частно лице, докато ролята на официален представител по повечето церемонии ще бъде изпълнявана от Пичинини.