Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли финансира дела срещу Нюз ъф дъ Уърлд

Мозли финансира дела срещу Нюз ъф дъ Уърлд

52
0
Макс Мозли

Макс Мозли финансира дела срещу английския таблоид Нюз ъф дъ Уърлд, завеждани от жертви на подслушване от страна на вестника. Властите във Великобритания разследват случая от началото на годината, а сега в ситуацията (макар и косвено) се намесва и бившият президент на ФИА.

Лично Мозли осъди Нюз ъф дъ Уърлд и получи компенсация от 60 000 лири, след като таблоидът публикува през 2008 г. видеозапис и репортаж от садо-мазохистичните му забавления с пет проститутки. След като спечели делото за нарушаване на личното му пространство, той заведе друго в Европейския съд за правата на човека, атакувайки британското законодателство по отношение защита частния живот на хората.

Понастоящем таблоидът е заплашен от редица искове заради скандала с подслушване на гласови пощи, а Мозли е готов да финансира делата, обяви самият той в интервю за списание Венити Феър. Не е ясно за колко души Макс се е съгласил да покрие съдебните разходи.

Във Великобритания трябва или да си много богат, за да заведеш дело, или да си ексцентрик – допълва той пред изданието.

Нюз ъф дъ Уърлд пък принадлежи на медийната империя на Рупърт Мърдок, чийто интерес за купуване търговските права на Формула 1 бе потвърден официално. От News Corp. се извиниха миналия месец на осем от жертвите на подслушването, изразявайки съжаление за случилото се, но явно случаят е далеч от приключване.