Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Формула 1 пренебрегва интернет

Мозли: Формула 1 пренебрегва интернет

29
0

Формула 1 би трябвало да се постарае да експлоатира повече възможностите на интернет, смята президентът на Международната автомобилна федерация, Макс Мозли.

В момента начело на този спорт е 78-годишният Бърни Еклестън, който е известен с това, че не е много наясно с този онлайн феномен. Така например журналистите, които работят в изцяло онлайн медии, не могат да бъдат сигурни, че ще получат медийна акредитация. Освен това мнозина са забелязвали, че официалният сайт на Формула 1 не се възползва пълно от възможностите на интернет средата.

„Бърни е скептичен по отношение на интернет, няма съмнение в това” – цитиран е Мозли от немската преса.

„Затова трябва да разберем, че могат да бъдат направени страхотни неща, тъй като потенциалът е огромен” – допълва Мозли.

„Бих направил известна революция по отношение на ползването на интернет, тъй като това е една област на Формула 1, която е пренебрегвана.”

Така например Мозли предлага да се предоставя пълен достъп до компютрите на питуола, както и възможност за онлайн гледане на живо посредством камери в падока, публичните зони от моторхоумовете, както и гаражите.

„Това ще постави публиката точно в центъра на събитията” – завършва Мозли.