Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Най-разумното решение е отмяна на сезона!

Мозли: Най-разумното решение е отмяна на сезона!

1003
0
Макс Мозли
снимка: Любомир Асенов

Бившият президент на ФИА Макс Мозли заяви, че според него най-правилното решение в настоящата ситуация е сезонът във Формула 1 да бъде отменен. Така всички ще могат да насочат вниманието си към по-добра организация на следващия и наистина ще бъдат спестени разходи.

„Ситуацията може още да се влоши”, заяви британецът в интервю за германската агенция DPA. „Няма абсолютно никаква гаранция, че ще може да се стартира през юли. Всъщност това е много малко вероятно. Отмяната на първенството ще позволи цялата ситуация в Гран при да се изясни и за организаторите, и за отборите. Така всички ще могат по-добре да разпределят ресурсите си и да направят един добър сезон 2021 г. и след това.”

Мозли, който на 13 април навърши 80 години, много рядко дава интервюта. Германската агенция е успяла да се свърже с него в дома му в Монако. Той почти не го напуска, но следи внимателно какво става във Формула 1 и изобщо в автомобилния спорт. През 2010 г. негова бе идеята да се поканят нови екипи в Гран при при обещание за въвеждане на бюджетен таван. Договорите на бившия му съратник Бърни Екълстоун обаче провалиха плана.

„Докато не знаем как пандемията ще се развива в световен мащаб, е невъзможно да се правят рационални прогнози”, категоричен е юристът и бивш съсобственик на тима на Марч. „Желанието да се организира световно първенство на всяка цена в този контекст не е разумно. Съветвам лицата, които вземат решения, да поставят кръст върху него.”

Мозли се позовава за съвета си на начина, по който бе отменен тенис турнирът Уимбълдън. Всички ресурси за събитието, което е част от Големия шлем, директно се насочиха към 2021 г. без да се правят разходи тази година.