Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли очаква повече изпреварвания покрай новите правила

Мозли очаква повече изпреварвания покрай новите правила

34
0

Президентът на ФИА, Макс Мозли, ще бъде „изненадан и разочарован”, ако правилата във Формула 1 за 2009 година не резултират в повече изпреварвания.

Като цяло новите правила включват почти изцяло нов аеродинамичен пакет, сликове, система за регенериране на кинетична енергия при спиране (KERS) и нови правила, с които да се отговори на оплакванията за липса на достатъчно интрига и изпреварвания.

И въпреки че след представянето на първите пакети някои тимове останаха със смесени чувства, то Мозли до голяма степен е уверен в успеха.

„Аеродинамичните правила бяха развити от трима инженери от Формула 1 и с помощта на екстензивна програма във въздушен тунел” – каза Мозли пред официалния сайт на Формула 1.

„Няма как да разбера дали са го уцелили, но ако не са, ще бъда силно изненадан и разочарован. В допълнение системата KERS, ако бъде поставена, ще предостави допълнителни възможности за изпреварване, като дава допълнителни 80 к.с. за около шест секунди на обиколка.”

Мозли също така смята, че изравняването на двигателите от следващата година, което означава, че Рено имат право да направят подобрения по агрегата си, ще оптимизира равнопоставеността на пистата.