Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли остава твърдо зад стандартните двигатели

Мозли остава твърдо зад стандартните двигатели

16
0

Макс Мозли остава убеден, че предложението му за стандартни двигатели представлява пътят към прогреса във Формула 1. Производителите пък ще могат да намират предимство спрямо своите конкуренти посредством енергоспестяващите системи като KERS например.

Идеята за стандартни двигатели във Формула 1 не бе посрещната много добре от Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА), които се опасяват, че това почти сигурно ще отблъсне някои от производителите. Затова от ФОТА изразиха предпочитанието си по отношение на стандартните части в други области.

Но Мозли, който е решен да намали радикално разходите в този спорт, настоява, че свободата за развиване на технологии, ползвани в шосейните автомобили, е много важна за интереса към този спорт.

“KERS ще бъде част от всички шосейни автомобили в бъдеще…” – каза Мозли пред „Ройтерс”. „Така ФИА възнамерява KERS да бъде елементът, който различава тимовете по отношение на мощност. Затова и ще увеличи важността му от 2011 година.”

„Това ще добави повече приложимост и обществена значимост към колите от Формула 1, а не изключително скъпите състезателни двигатели и ултралеките модерни трансмисии, които са почти неприложими в модерния пътен транспорт.”