Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли подкрепян от Испанската автомобилна асоциация

Мозли подкрепян от Испанската автомобилна асоциация

30
0

Лидерът на Испанската автомобилна асоциация подкрепя Макс Мозли като президент на ФИА. Докато федерацията в момента води дискусии с ФОТА, Карлос Грасиа изрази разбирането си по отношение на затруднената ситуация, в която се намира Мозли.

По принцип всяка държава се свързва с ФИА посредством своята автомобилна асоциация. Грасиа обаче е първият предствител на асоциация, който говори по повод на коментарите на ФОТА, според които Мозли безспорно ще се оттегли през октомври, а функциите му дотогава ще намаляват.

„Не подкрепям напълно Макс Мозли, но подкрепям идеята за респект към институциите“ – казва испанецът. „Това, което Лука ди Монтедземоло направи, бе демонстрация на липса на уважение към ФИА и Световния съвет.“

„Не бих се изненадал, ако Макс Мозли се кандидатира отново. Най-лошото нещо, което човек може да направи с едно животно, е да го остави ранено. Но ди Монтедземоло успя отново да активира Макс – не можеш да танцуваш върху гроба на някой, преди да е починал.“

Междувременно Мозли призна, че действително обмисля дали да се кандидатира отново за поста президент на ФИА, въпреки че подчертава, че иска да си почине.