Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли потвърди присъствието си в Монако

Мозли потвърди присъствието си в Монако

45
0

Макс Мозли ще присъства на Гран при на Монако, потвърди самият той. С отиването си в Монте Карло президентът на ФИА иска да сложи край на всички твърдения, че в момента преднамерено избягва F1.
Първата публична поява на Мозли след избухването на секс скандала е пристигането му в Йордания, където в момента се провежда кръг от световния рали шампионат.
Малко по-рано президентът на ФИА не пътува за Гран при на Бахрейн независимо от предварителните си намерения. Сега обаче настоява, че всичко е наред и както обикновено ще бъде в падока на Монако.
„Ще отида на Гран при на Монако. Аз живея там – започна Мозли. – Миналата година бях само на една цяла надпревара. Това беше Монако и бях там през целия уикенд, защото живея на същото място. Освен това през миналия сезон бях и на Спа, но само заради случая с Макларън. Никога не съм имал намерения да ходя този уикенд в Барселона, защото нямам какво да правя там.”
Същевременно Мозли напълно опроверга слуховете, че е в Йордания, за да избегне сблъсък с Формула 1. Според изказването му той е в Близкия Изток заради огромното политическо значение на кръга от WRC там.