Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли повтори: Тод е по-добрия кандидат

Мозли повтори: Тод е по-добрия кандидат

65
0

Президентът на ФИА – Макс Мозли, отново изрази мнението си, че според него Жан Tод ще свърши много по-добра работа, отколкото другият кандидат за негов заместник – бившия рали шампион Ари Ватанен.

„Жан ще свърши много по-добра работа от мен в много, много насоки. От една страна той ще разтревожи тимовете във Ф1 много по-малко, защото няма да се появи със следващата голяма идея. Той ще се постарае да се увери, че всичко върви като по часовник и че е напълно честно, справедливо, отворено и прозрачно. А всички се нуждаят точно от това.

Той е абсолютно отворен и абсолютно честен. Понякога смущава хората, защото казва нещата така, както ги вижда, но той не е политик и не казва на хората това, което искат да чуят. А на нас точно това ни трябва.

Ари пък продължава да се оплаква. Направи го няколко пъти и ми каза, че трябва да съм неутрален и да не подкрепям Жан. Той обаче забрави, че в края на юни, когато обявих, че се оттеглям, той ме потърси и ме попита дали може да дойде, за да се видим. Затова аз го поканих на обяд и той дойде на 3-ти юли и ми каза, че смята да се кандидатира, като ме попита дали ще мога да го подкрепя. Аз обаче му казах, че няма да мога да го подкрепя, защото вече съм обещал на Жан да подкрепям него.

Ще бъда съвсем честен – мисля, че Жан е много по-добър кандидат, защото Ари няма опит, не е управлявал нищо, не е бил начело дори и на най-малката организация и няма никаква представа какво е. Той дори не е управлявал сам и рали автомобила си, а се е нуждаел от навигатор, за да го прави“, коментира Мозли.