Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Рено са невинни до доказване на противното; Алонсо не мисли за...

Мозли: Рено са невинни до доказване на противното; Алонсо не мисли за скандала

58
0

Рено са невинни до доказване на противното, заяви президентът на ФИА Макс Мозли днес на пистата Монца. Англичанинът коментира в падока скандала с френския тим и уреждането на резултата от Гран при на Сингапур през миналия сезон, подчертавайки няколкократно, че до момента е известна само версията на Нелсън Пикет младши, но не и на отбора.

– Непрекъснато подчертавам и фокусирам върху факта, че понастоящем не могат да се правят каквито и да било изводи за Рено, защото не сме чули тяхната версия на историята. Трябва да изслушаме и двете страни, а досега това е станало само с едната. Затова за момента те са невинни до доказване на противното – категоричен бе Мозли.

Президентът на световната автомобилна федерация изрази и личното си раздразнение от факта, че поверителни документи по случая изтекоха в публичното пространство. Изявлението на Пикет младши пред ФИА, както и още материали, се разпространяват от вчера, а това не се харесва на Мозли.

– Много е дразнещо, когато документи, обозначени като поверителни, внезапно се оказват всеобщо достояние – заяви той. – Не ги наричат конфиденциални просто така. В момента едва ли е възможно да разберем откъде са изтекли. Но пък същото се случва непрекъснато и с правителството – вметна той. – Техни документи изтичат непрекъснато и те отчаяно опитват да разберат кой го прави – просто е невероятно дразнещо.

Междувременно Фернандо Алонсо бе категоричен, че не отделя и секунда от времето си да мисли за хаоса около екипа му. Двукратният световен шампион не се притеснява и е съсредоточен единствено върху състезателния си уикенд.

– Това (скандалът – б.а.) не ми влияе по никакъв начин. Единственото, което ме интересува, е да продължим работата си. Подкрепям изцяло тима, всички са безкрайно мотивирани и искаме да се състезаваме и в последните пет старта на ниво – заяви той.

Испанецът призна още, че и със системата KERS колата му не е особено бърза. С нея той печели около 0,3-0,4 сек на обиколка на правите, но губи абсолютно същото време в завоите.

– Затова на практика времената ни са подобни на доскорошното темпо. Не съм сигурен какво точно да очаквам от останалата част от уикенда, тъй като в петък не може да се правят сериозни изводи – допълни Алонсо.