Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли се отказва да съди ФОТА?

Мозли се отказва да съди ФОТА?

51
0

В деня, в който телевизия „Sky Italia“ проведе анкета сред своите зрители, което показа, че 91% от тях подкрепят позицията на ФОТА, Макс Мозли обяви, че ФИА няма да предприеме правни действия срещу членовете на ФОТА, а по-скоро ще се опита да постигне компромисен вариант с тях, за да може да не се стигне до създаването на алтернативен шампионат.

„Няма да има никакви призовки. Мисля, че е по-добре да седнем и да поговорим, вместо да се съдим“, заяви президентът на ФИА преди да се разходи по стартовата решетка днес.

Мозли, който в предишните си интервюта осмя членовете на ФОТА, наричайки ги клоуни, сега призна, че всъщност не са много пречките, които не дават на двете страни да постигнат консенсус и покани осемте отбора да „седнат с него и да уточнят последните няколко подробности“.

„Определено ситуацията се подобрява, но тези неща отнемат време. Проблемът е, че имаме осем отбора, като някои от тях искат да седнат и да се успокоят, а други – не. Няма съмнение обаче, че накрая всички ще се съгласят.“, обясни той.

Мозли се съгласи с Мартин Уитмарш, че времето е фактор, след като шефът на Макларън заяви, че подготовката за нов шампионат ще отнеме доста време.

„Ако това се случи за какъвто и да било период от време, тимовете ще загубят. Това няма да се отрази на ФИА, но ще навреди на отборите, защото ще се отрази на спонсорите им“, обясни Мозли.

Бърни Еклестън пък каза, че е много доволен да научи за последните коментари на президента на ФИА.

„Ако Макс твърди, че нещата са към своя край, това е добре“, заяви той.