Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 МР4-26 ще е с доста промени в Турция

МР4-26 ще е с доста промени в Турция

35
0
Мартин Уитмарш

Доста промени ще има по болида МР4-26 за старта в Турция, заяви шефът на Макларън Мартин Уитмарш. Екипът постигна великолепна победа в Гран при на Китай, но упорито продължава да се труди върху автомобила, за да скъси още разликата спрямо Ред Бул в квалификационно темпо.

Победата в Китай бе великолепна награда за усилията ни, положени както на пистата, така и в технологичния ни център, за превръщането на МР4-26 в победител. Развълнувани сме и окуражени от темпото и постоянството и на двамата ни състезатели, показани в първите три надпревари. Връщането в Европа обаче носи нови предизвикателства. Не си правим илюзии и знаем, че трябва да подобрим скоростта си и в квалификации, и в състезания, за да останем в челото на колоната. Много от отборите ще имат куп новости по автомобилите си за Гран при на Турция – никой не може да си позволи да стои на едно място – разясни Уитмарш.

Отборът проведе през изминалата седмица редовните си технически брифинги в базата си в Уокинг, където бяха анализирани данните от първите три старта.

В Истанбул ще изпробваме многобройни малки модификации, включително изпипване на елементи от аеродинамиката. Темпото ни на развитие може да ни спечели шампионата. Тръгваме за Турция твърдо решени да спечелим време с новите компоненти. Миналогодишната ни двойна победа там бе е едно от най-вълнуващите състезания за нас – споменът за нея несъмнено ще вдъхновява отбора през следващия уикенд – допълни Мартин.