Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 MP4-28 ще върви по-добре на Силвърстоун с новостите от Канада, смятат в...

MP4-28 ще върви по-добре на Силвърстоун с новостите от Канада, смятат в Макларън

28
0
Серхио Перес

Отборът на Макларън приключи серията си от 64 поредни завършвания в зоната на точките, след като в Гран при на Канада Серхио Перес и Дженсън Бътън финишираха съответно на 11-то и 12-то място на пистата Жил Вилньов.

Въпреки подобренията, които имаха в уикенда за състезанието в Монреал, болидът на екипа от Уокинг не беше достатъчно конкурентоспособен, за да се бори за челни позиции.

Бътън призна, че не са избрали правилната стратегия за началото на надпреварата, като според него е трябвало да започнат с гуми медиум, а не със суперсофт:

Това не беше най-доброто състезание за нас като отбор. Мисля, че щяхме да сме по-добре, ако стартирахме с медиум, а не със суперсофт. По време на първия ми стинт всички с два пита спряха преди мен. След това ме изпревариха и беше малко трудно. Но, независимо от стратегията, показахме, че не бихме били по-бързи. Колата ни работи по-добре на бързи трасета с преливащи се завои като тези в Малайзия и Китай, заради което очаквам с нетърпение домашната ми Гран при на Силвърстоун в края на месеца. Опитахме някои нови части, но те не бяха особено подходящи за този вид писта. Би трябвало да работят по-добре на Силвърстоун.

Перес също сподели, че е имал грижи със суперсофт и не е могъл да запише по-добър резултат от 11-та позиция:

Колата не се държеше добре със суперсофт и се борихме да намерим достатъчно сцепление.

Мексиканецът също има надежди за по-добро представяне във Великобритания и смята, че новите части ще работят по-добре там.

Шефът на отбора Мартин Уитмарш пък похвали състезателите си за карането им в неделното състезание, като и той потвърди, че не са избрали подходяща стратегия:

За жалост бяхме прекалено консервативни с работата с гумите. Медиум се оказаха по-стабилни от очакваното и можехме да ги използваме по-дълго в състезанието. Все пак данните, които събрахме през уикенда, ще ни дадат солидна база, от която да продължим напред. Научихме полезни уроци. Сега ще преместим фокуса си към домашното ни състезание на Силвърстоун.