Начало Рали М-Спорт подсигури сезон 2013 г. с помощта на Катар

М-Спорт подсигури сезон 2013 г. с помощта на Катар

33
0
Мадс Остберг

М-Спорт си подсигури сезон 2013 г. и участието в световния рали шампионат благодарение подкрепата на Катар. Екипът ще участва с три автомобила Форд Фиеста RS WRC. Отборът ще се казва Катар М-Спорт WRT.

Тимът ще включва Насър Ал-Атия и Мадс Остберг. Катарският пилот ще е с програма от 7 ралита, която ще зависи основно от останалите му ангажименти (през 2012 г. например той пропусна състезания заради олимпийските игри и подготовката си за Дакар). Тя ще започне с надпреварата в Швеция през февруари. Ал-Атия е изиграл ключова роля за свързването на М-Спорт със сънародниците му и подписването на договора.

За нас е удоволствие да приветстваме толкова престижен партньор като Катар – коментира шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън. – Партньорството ни с Насър и страната му ще позволи на М-Спорт да продължи да се състезава на върха в автомобилния спорт. Работата ни не приключи на финала на сезон 2012 г. – всички полагат усилия да подсигурят силен пакет за догодина.

Ал-Атия каза от своя страна, че вече има известни познания за Форд, тъй като е карал Фиеста S2000 при дебюта й през 2010 г.

Остберг пък е другото попълнение в тима. Норвежецът, който през 2012-та спечели първа победа във WRC, бе сред кандидатите за мястото на Себастиен Льоб в Ситроен. Вместо него обаче бе предпочетен Дани Сордо и Остберг трябваше да търси друг вариант.

Наистина съм щастлив, че съм избран да се присъединя към отбора и че ще продължа да работя с М-Спорт. Вече две години се трудим заедно по Фиеста-та, познаваме автомобила и смятам, че ще сме в наистина добра позиция. Няма да има голяма промяна, с която да трябва да свикваме. Предизвикателството ще е голямо, но всичко това е стъпка в правилната посока – сподели Остберг.