Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мястото на Пикет все още не е гарантирано

Мястото на Пикет все още не е гарантирано

46
0

Бъдещето на Нелсън Пикет младши все още не е ясно, въпреки че четвъртото му място в Япония вероятно е наклонило малко везните в негова полза.

Бразилецът се представи наистина впечатляващо в състезанието, като спечели ценни точки за Рено. Шефът на Рено, Флавио Бриаторе, обаче каза, че това не е достатъчно, за да бъде Пикет сигурен титуляр за догодина.

На въпрос дали представянето на Пикет му е гарантирало бъдещето Бриаторе отговори: „Не, не. Казахме, че ще решим всичко в края на сезона. Едно състезание не променя всичко. В края на сезона ще видим какво ще правим.”

И макар и да бе доволен от представянето на Пикет в Япония, Бриаторе подчерта, че всъщност място сред точките е било, каквото е било очаквано от младия бразилец.

„Нормално е да почне да печели точки” – казва италианецът.

Тест пилотът на французите, Лука ди Граси, бе спряган за заместника на Пикет, ако отборът реши да не му гласува доверие.

По отношение на победата на Алонсо Бриаторе каза, че не е изненадан, тъй като това е резултат от силната и упорита работа на тима през последните три месеца.