Начало Автомобили Мултиталант: Новият Mercedes-Benz GLA

Мултиталант: Новият Mercedes-Benz GLA

110
0
GLA,Mercedes-Benz

Първият Mercedes-Benz в бързо растящия сегмент на компактни SUV е удобен за използване в града (дължина х височина х ширина: 4 417 x 1 804 x 1 494 мм), закачливо-безгрижен по междуградските пътища и ефикасен по магистралите(коефициент на челно съпротивление cw 0,29). Висококачественото и изпълнено с любов към детайла вътрешно оборудване и гъвкавото вътрешно пространство позиционират ясно GLA в компактния сегмент на луксозните SUV-автомобили. 

GLA е първият Mercedes SUV, разполагащ по желание с новото поколение перманентно задвижване на четирите колела 4MATIC с променливо разпределение на въртящия момент. Новият GLA допълва широката гама от високо проходими автомобили на Mercedes-Benz. С петте модела (GLA, GLK, ML, GL и G) производителят разполага с най-богатата продуктова гама от всички европейски премиум-производители и успява да отговори на всички индивидуални желания по отношение на мобилността на своите клиенти. Същевременно GLA-класата е четвъртият от общо пет нови компактни модела на Mercedes-Benz. Как клиентите приемат новите компактни модели говорят числата: през първото полугодие на 2013 г. в света са доставени на клиенти 173 362 A- и B-класи и новото купе CLA (+58,0%). 

Около 50 процента от купувачите в Европа идват от други марки. Като превъзходен спътник в ежедневието GLA предлага гъвкаво и вариативно вътрешно пространство. Облегалките на задните седалки не само могат да се наведат до край, но по желание могат и да се пренастроят в напълно легнало положение. Голямото багажно пространство (421 – 836 литра) може да бъде зареждано с лекота благодарение на ниския кант за вдигане на товарите и широката задна врата, която може да бъде и с автоматично отваряне. 

Изключително устойчивата структура на каросерията изгражда надеждна основа за широк спектър мощности. Диапазонът на бензиновите двигатели с 1,6 и 2,0-листов работен обем с мощност 115 kW (156 к.с.) при GLA 200 до 155 kW (211 к.с.) при GLA 250. Динамични характеристики, съчетани с най-висока ефикасност, отличават двата дизелови агрегата:

– GLA 200 CDI постига 100 kW (136 к.с.) и има работен обем от 2,2 л и максимален въртящ

момент от 300 Nm.

–  GLA 220 CDI разполага също с 2,2 л работен обем, но постига 125 kW (170 к.с.) и 350 Nm максимален въртящ момент.

 

GLA ще отбележи премиерата си на IAA във Frankfurt (12-22 септември 2013 г.) и може да се поръчва в края на годината. Първите бройки ще пристигнат в търговската мрежа в началото на 2014 година.