Начало Автомобили Мустанг GT 350 ще бъде последният цялостен проект на Шелби

Мустанг GT 350 ще бъде последният цялостен проект на Шелби

294
0

Човекът-легенда в историята на Форд – Карол Шелби, обяви, че обмисля сериозно пенсионирането си. 87-годишният Шелби потвърди, че показаният наскоро Мустанг GT350 вероятно ще бъде последният му проект.

Причина за оттеглянето му обаче не е силно напредналата му възраст. Просто според него отделните тунинг части и компоненти носят много повече печалба, отколкото цялостно преработените му Мустанги.

„Трудно е да се изкарат някакви пари от кола. Но пък нашият бизнес с части се разраства с 15-20 процента всяка година“, обясни той.

Ако той наистина се оттегли, GT350 вероятно ще се произвежда още няколко години, като през всяка от тях ще се появяват по 500 бройки.

От 3 години насам Шелби е бил принуден да съкрати персонала си с около 40%, заради намалелите продажби на неговите автомобили.

Със сигурност това ще бъде много неприятна новина за всички почитатели на „мускулести коли“ в САЩ, но така или иначе, дори и възрастта му да не е основната причина за оттеглянето, тя определено има своето влияние върху това решение.