Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Mutua Madrilena все пак си тръгва от Макларън

Mutua Madrilena все пак си тръгва от Макларън

38
0

Испанската застрахователна компания Mutua Madrilena все пак се разделя с екипа на Макларън и ще последва както се очакваше Фернандо Алонсо в тима на Рено.
След като двукратният световен шампион напусна отбора на Макларън всички очакваха, че и тясно свързаната с него испанска фирма ще го последва. Появяването й на новия болид на Макларън обаче предизвика объркване. Оказа се че зад кулисите се водят усилени преговори. Година по-рано Mutua Madrilena бе последвала Алонсо при преминаването му в екипа на Рон Денис. Този път обаче те влязоха само в ролята на личен спонсор на пилота, а като отборен спонсор. След преждевременната раздяла между пилота и отбора обаче се стигна до дълги дискусии относно срока на договора и валидността на някои клаузи. И след три месеца преговори изглежда, че мадридската компания напуска отбора на Макларън, според статия на испанския AS.
Още през декември фирмата обяви, че иска да последва Алонсо в тима на Рено. Все пак обаче в началото на януари логото й изненадващо се появи при официалното представяне върху екипите на пилотите на представянето в Щутгарт. Това станало, защото от Макларън не искали да уважат прекратяването на договора позовавайки се върху подписания такъв при идването на Алонсо в екипа
Сега след няколко месеца съдебни спорове вече е ясно, че прекратяването от страна на Mutua Madrilena е законно, защото в договора е било упоменато минималния брой състезания, който Алонсо трябва да запише за Макларън. Това число обаче така и не е постигнато след бързата раздяла на пилота и отбора. Mutua Madrilena пък от своя страна вече е подписала нов двугодишен договор, като сумата която фирмата ще преведе за тези две години е 12 милиона долара.