Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Мястото на Кими не е сигурно; Лотус няма да правят 7-а...

Вилньов: Мястото на Кими не е сигурно; Лотус няма да правят 7-а версия на системата му за управление

34
0
2012,канада,Кими Райконен,Лотус

Мястото на Кими Райконен в Лотус не е съвсем сигурно, смята световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов. Канадецът сподели голяма част от възгледите си за съвременните надпревари от Гран при, пилотите и какво ли още не по време на уикенд в родината му, когато бе гост и на Скай Спорт като коментатор. Въпросът с финландския състезател, който се върна в спорта след двугодишно отсъствие, е поредният, по който Вилньов изрази позицията си.

Според Жак болидът на Лотус Е20 е изумителен, а с топпилот тимът спокойно би могъл да води в класирането за световния шампионат. Става дума обаче за това дали Вилньов смята Райконен и краткият отговор гласи не.

Фактът, че обикновено е зад Ромейн Грожан като чисто представяне (тоест в квалификациите – б.р.), ме кара да си мисля, че Райконен може и да бъде освободен от тима – е цитиран канадецът от френското списание Ото Ебдо.

Друг финландец – бившият пилот от F1 и настоящ телевизионен коментатор Мика Сало призна, че сънародникът му има известни проблеми напоследък, особено в Монако и Канада. В същото време Грожан можеше и да спечели в Монреал, но това бе едно от малкото добри състезания за него, смята Сало.

Слуховете за обтегнати отношения между Кими и отбора пък продължават. След Монако стана ясно, че отказът на пилота да кара със специално разработената за него в продължение на три седмици система за управление в Монте Карло е ядосала отбора.

Като в детската градина сме – цитира анонимен човек от Лотус немскоезичното издание Спийд Уийк. – Наредили сме пред него шест близалки и трябва да избере една. Няма да има седми вариант на системата.

Според Сало Кими е запазил изцяло способностите си, но в Лотус все още не са съвсем наясно какви са изискванията му и съответно състезателят и тимът все още не са напаснати по най-добрия възможен начин.

Що се отнася до Жак Вилньов, съмнявам се някога да е разменил и една приказка с Кими за това какъв наистина е проблемът – твърди Сало. – Всеки може да има мнение, но истината е много различна от това, което Вилньов твърди. Аз все още смятам, че Кими ще спечели състезание този сезон, когато уикендът му се получи от началото до края. Въпреки всички грижи атмосферата в екипа все още е много добра. Отборът уважава Кими, както и той – екипа – допълни финландецът.