Начало Други Мюлер и Хъф: Беше невероятна година за отбора ни, който е изключителен

Мюлер и Хъф: Беше невероятна година за отбора ни, който е изключителен

44
0
WTCC,пилоти

Иван Мюлер бе много щастлив след спечелването на третата си титла в световния шампионат за туристически автомобили. Коментарите му след надпреварите в Макау обобщаваха изминалия сезон за него и отбора му:

Невероятен сезон. През последните пет години винаги съм първи или втори и може би точно с това се гордея най-много. Началото на този сезон може би не бе най-доброто възможно, но се възстанових и накрая пак съм шампион. Трябва да благодаря на целия си отбор, защото имахме най-добрия автомобил благодарение на съекипниците ми. Работихме заедно, за да направим колата такава.

Французинът бе категоричен, че Роб Хъф заслужава титлата толкова, колкото и той самият:

Той ме притискаше през цялото време и разликата накрая е само три точки. Направи фантастичен сезон, както и Ален [Меню]. Преди втория старт в Макау пък бяхме изчислили, че трябва да съм четвърти, за да дишам спокойно. А после взех и третото място. Иначе не съм много по рекордите, но със сигурност мотивацията ми ще е да спечели четвърта титла. Ще видим. Сезонът приключи. Ще осмисля постижението си, ще си почина хубаво и през януари започваме тестове – добави трикратният шампион.

Самият Хъф заяви, че 2011-та е била най-силната му година, както и че е доволен от постоянното си представяне:

Мисля, че научих много от Иван миналия сезон, допълних познанията си сега, а и Ален има сериозен принос. Искам да им благодаря за толкова добрата ни обща работа, но за съжаление догодина започваме на чисто!

Британецът заяви, че не е мислел за Мюлер по време на втората надпревара в Макау, не е искал и инженерът му да му съобщава каквото и да е.

Желанието ми бе да се концентрирам единствено върху работата си, а тя бе да спечеля полпозишъна и двете състезания. Направих всичко възможно. Беше невероятна година – каза още Роб.