Начало Автомобили Над 100 000 поръчки получени за Opel ADAM

Над 100 000 поръчки получени за Opel ADAM

184
0
Opel Adam

Над 100 000 поръчки са получени за оригиналния градски лайфстайл модел Opel ADAM. Около 3000 са за новия ADAM ROCKS. Мини кросоувърът ще бъде на разположение в дилърствата на марката в края на септември и ще предложи на шофьорите още повече емоции и тръпка благодарение на своя ултра модерен, последно поколение икономичен 1.0 литров бензинов турбо двигател с директно впръскване на горивото, допълнителни възможности за индивидуализация и сгъваем мек покрив Swing Top.

– Клиентското търсене на Opel ADAM ни показва, че този тип кола е липсвала на пазара – кола, която изразява личността на притежателя си, която предлага почти неограничени възможности за индивидуализация и която прави истинско изявление – отбеляза д-р Карл-Томас Нойман, председател на управителния съвет на Opel Group. – А за водачите на ADAM, които обичат приключенията, вече имаме здравеняка ADAM ROCKS – извънредно неконвенционален и абсолютно самоуверен.

Новият градски кросоувър следва изключителната характеристика на цялата моделна линия, а именно това, че почти всеки модел е уникален. Със свежи цветове, различни възможности за дизайн на покрива и многобройни комбинации на интериора ADAM ROCKS може да бъде индивидуализиран толкова, колкото и събратята му от основната моделна линия. Защитните панели на каросерията в антрацитен цвят подчертават усещането за здравина и подчертават мускулестите форми на каросерията. Серийно предлаганият мек сгъваем покрив Swing Top се отваря с натискането на бутон само за пет секунди, за да достави удоволствието на шофирането под открито небе.

Opel ADAM и ADAM ROCKS са избрани да направят премиерата на една напълно нова разработка под капака. В допълнение към познатите бензинови двигатели с атмосферно пълнене, Opel предлага за първи път своя мощен и икономичен 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, който се съчетава с напълно новата шестстепенна механична трансмисия с ниско съпротивление на вътрешните компоненти. Трицилиндровият алуминиев агрегат се предлага с два варианта на максимална мощност 66 кВт/90 к.с. и 85 kW/115 к.с., осигурявайки образцово ниски разход на гориво и вредни емисии, като в същото време осигурява невероятно балансирана и прецизна работа. Версията с 90 к.с. е с емисии на CO2 само 99 г/км – отлична стойност за автомобил с бензинов двигател.

ADAM ROCKS също притежава спечелилата награди инфоразвлекателна система IntelliLink на Opel, която е добре позната от ADAM и е снабдена с всички възможности за мултимедийна свързаност и апликации. Инфоразвлекателната система е със 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран и е напълно съвместима със смартфоните, опериращи с последните поколения ANDROID и Apple iOS. Тя е не само лесна и безопасна за работа, но и достъпна по цена, предлагайки се за само 300 евро. Всичко това превръща ROCKS в най-свързания малък автомобил на пазара, точно както и неговия брат ADAM.