Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюрбургринг иска да се върне в календара през 2019 г.

Нюрбургринг иска да се върне в календара през 2019 г.

74
0
2013,Нюрбургринг,старт

Собствениците на пистата Нюрбургринг водят преговори с босовете на F1 за възможността пистата да се върне в календара през 2019 г. За последно тя прие Гран при през 2013 г., но след това имаше сериозни финансови проблеми и отпадна.

През март 2016 г. обаче тя бе купена от Мирко Маркфорт, който от самото начало заяви, че е амбициран да върне прочутото немско трасе като домакин на кръг от Формула 1 в близо бъдеще.

Новите собственици на спорта от Liberty Media вече обявиха, че искат в календара да останат класическите състезания, а други такива да се върнат в него. През тази година ще има за първи път Гран при на Франция от 2008 г. насам, а Гран при на Германия на Хокенхайм се завръща след 1 г. прекъсване.

Смята се, че Маркфорт се е срещнал с изпълнителния директор на F1 Чейс Кери в последния кръг от миналия сезон в Абу Даби, за да бъде дискутирана възможността за завръщане на Нюрбургринг.

„Наистина ще се радваме Формула 1 да се върне на Нюрбургринг през 2019 г., каза Маркфорт. – Но това ще бъде възможно само ако вземем под внимание важните икономически условия.“