Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Над 60 трофея откраднати от фабриката на Ред Бул

Над 60 трофея откраднати от фабриката на Ред Бул

47
0
купи,трофеи

Над 60 трофея са били откраднати от фабриката на Ред Бул в Милтън Кийнс снощи. Полицията на Теймс Вали потвърди обира.

Обаждането за кражбата било получено около 1:30 часа пред нощта. Било съобщено, че около шест мъже с автомобил са нахлули през централния вход. Общо две коли били използвани по време на обира, като информацията е, че са били с чужди (извън Великобритания) регистрационни номера.

– Съсипани сме от нахлуването във фабриката ни, при което автомобил е бил влязъл през централния вход (разрушавайки витрините). Откраднати са повече от 60 трофея, отнели години и огромен труд, за да бъдат спечелени – заяви шефът на тима Кристиан Хорнер. – Обирът е причинил сериозни щети. Крадците са взели предмети, които не само не им принадлежат, но и представляват усилията на група решителни, отдадени на работата си хора. И ако се абстрахираме за момент от агресията в подобно действие, сме изумени кому е нужно да отнема подобни купи. Тяхната стойност за отбора е невероятно висока заради положения за спечелването на всяка една от тях труд. Иначе не струват кой знае какво като материали. Една част от изложените трофеи освен това бяха реплики.

Хорнер допълни, че подобни действия могат да доведат до ограничаване на достъпа до завода, което „би било нечестно спрямо стотиците фенове, идващи да посетят фабриката всяка година, за да видят трофеите и колите”.

– Бихме искали да апелираме към всеки, който има каквато и да е информация за мястото, където се намират купи, да се свърже с полицията на Теймс Вали – каза още той.

Нощната охрана в завода в Милтън Кийнс не е пострадала при обира.