Начало Автомобили Новите Audi A3 и S3 Sedan получиха по пет звезди от US...

Новите Audi A3 и S3 Sedan получиха по пет звезди от US NCAP

16
0

Новите Audi A3 и S3 Sedan получиха по пет звезди – максималната оценка – за сигурността си от US NCAP.

Това прави автомобилите най-безопасни в класа им. Краштестовете на US NCAP включват фронтални, странични и изпитания за преобръщане. Силата на ударите се измерва върху манекени, засича се действието на системите за безопасност и спрямо регистрираните данни се определя рейтингът (оценката) на съответния автомобил.

Петте звезди се получават от модели, които са с най-висока степен на защита спрямо изискванията на щатските федерални закони.

В Европа наскоро Audi A3 Sportback e-tron получи пет звезди в тестовете на Euro NCAP. Този автомобил е първият plug-in хибрид на Audi, който се предлага от над 400 дилърства на компанията.

Audi A3 Sportback e-tron е с 1.4 TFSI двигател и електрически мотор с обща мощност 204 к.с. Разходът на гориво отговаря на стандарт NEDC за plug-in хибридни модели и е само 1,5 литра на 100 километра. Вредните емисии въглероден двуокис да 35 грама на километър. Само с електрическо задвижване колата може да измине 50 километра. В комбиниран режим – над 900 км.

Служителите в дилърствата на Audi преминават специален инструктаж и обучение във връзка с продажбите на новия модел. Курсовете се провеждат в тренировъчния център в Мюнхен (Германия).

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter