Начало Рали Нова рокада – Бостанджъ повежда, Сурилов е 3-и в рали „Сливен“

Нова рокада – Бостанджъ повежда, Сурилов е 3-и в рали „Сливен“

54
0

Отдавна в българско рали не е имало такава оспорвана битка, каквато става по етапите в 35-ото рали „Сливен“. Ситуацията се променя с всеки изминал етап, а в първия ден от състезанието лидерите се смениха 4 пъти. На върха обаче е Мурат Бостанджъ с Ford Fiesta S2000.

Мурат поведе едва след последния етап – Даулите 2, който спечели с 2,2 сек. пред сънародника си Ягиз Авджъ с Peugeot 207 S2000. Трети, но на голяма разлика от 15,1 сек. бе Мартин Сурилов  с Mitsubishi Lancer Evo 9. От първо той отиде на трето място, като загуби крехката си преднина от 5 десети. Причината за изоставането на Мартин бе спускането на Даулите, което не е много подходящо за Mitsubishi Lancer Evo 9 на Сурилов. Всъщност той и при първото минаване на Даулите загуби доста време.

Така Мурат Бостанджъ, който спечели и трите етапа при второто им минаване и е новият лидер в класирането. Сега турчинът води с 4,2 сек. пред Авджъ, а Мартин Сурилов е на 14,6 сек. Четвърти продължава да се движи уверено към първата си шампионска титла на България местната звезда Георги Василев, който е заложил на сигурното и безрисково каране. Василев изостава на 1:41,6 мин. След него – 5-и е Игнат Исаев със Citroen DS R3T. Игнат е лидер при автомобилите с един двигателен мост. На 6-а позиция е словенецът Рок Тюрк с Peugeot 208.