Начало Автомобили Новият Civic – глобален и готов за успех

Новият Civic – глобален и готов за успех

47
0

Новият Honda Civic бе представен днес в завода на Honda в Суиндън, Великобритания, непосредствено преди началото на автомобилния салон в Париж. Производството му започва в британския завод на японската марка, като за целта в него бе направена инвестиция от 200 млн. паунда. Оттам ще изнасят модела на всички световни пазари, като първите бройки са вече в САЩ. 

Това е  десетото поколение на Honda Civic. Наскоро фабриката стана глобалният производствен център за новия хечбек, като моделът ще бъде изнасян за над 70 страни от цял свят, включително Европа, Северна Америка и Канада. 

Заводът на Honda в Суиндън e главният производствен център на марката в Европа и там работят 3600 души. Той играе ключова роля в производствената мрежа на Honda в световен мащаб. Над 200 млн. паунда е вложила компанията в него, за да го подготви за новия Civic. Така пълната инвестиция възлиза на 2,2 милиарда паунда от 1989 г. насам.

С ръст на продажбите от 33% спрямо 2015-а г. (по официални данни на ACEA) Honda е сред най-бързо развиващите се в Европа марки през 2016 г., а следващата стъпка е постигането на бройката от 200 000 реализирани автомобила.