Начало Автомобили Новата високоскоростна гума Eagle F1 Asymmetric 3 на Goodyear вече е на...

Новата високоскоростна гума Eagle F1 Asymmetric 3 на Goodyear вече е на пазара

108
0

Goodyear пусна на пазара своята нова лятна гума Eagle F1 Asymmetric 3. Свръхвисокоскоростната гума осигурява 31% по-добро износване на протектора и по-къс спирачен път на сухи и мокри пътища, помагайки на водачите да контролират ситуацията и да се наслаждават на пътуването. С доказаните си успехи на тестовете, включително и на новия Jaguar XF, семейството Eagle на Goodyear е премиум предложението на компанията с изключителни спирачни възможности, отлична управляемост и контрол на сухи и мокри настилки.

Сегментът на свръхвисокоскоростни гуми е нарастващ пазар с очакван ръст от повече от 9 милиона броя и с годишен ръст от 3% за периода 2015 – 2020.

Очаква се в този период пазарът да нарасне с повече от 9 млн. гуми. Това се дължи основно на нарастването на автопарка в C, D и E сегмента (среден клас, лимузини, големи и луксозни автомобили), които все по-често се оборудват с свръхвисокоскоростни гуми.

Новата Eagle F1 Asymmetric 3 има нова технология. Технологията Active braking повишава контактната повърхност и сцеплението при спиране, намалявайки спирачния път. В допълнение новата Grip booster технология и лепилото от смола за лепкавост осигуряват подобрено сцепление по време на спиране за по-добър контрол. Новата подсилена конструкция осигурява по-прецизно управление и издръжливост, а чрез олекотяването на конструкцията на гумата се подобрява управлението, представянето в завои, износването на протектора и горивната ефективност.

Гумата Eagle F1 Asymmetric 3 беше тествана от независимата организация DEKRA, където тя показа силни резултати по отношение на износването на протектора в сравнение с други премиум гуми на пазара. В действителност Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 доказа, че предлага 11 500км допълнителен пробег (или +31% по-добро износване) в сравнение със средните резултати  на 3 водещи конкурента.

Независимият бенчмарк тест на TÜV Süd, поръчан от Goodyear, показва, че гумата Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 има 2.6 метра по-къс спирачен път (9% по-добро представяне) на мокър път, 1.3 метра по-къс спирачен път на сухо (4% по-добро представяне) и 4% по-добра управляемост на мокри пътища в сравнение с трите конкурентни марки. Същите резултати показват и 10.9 % по- добро съпротивление при търкаляне в сравнение със средните резултати на трите конкурентни марки, като гумата дава вторите най-добри резултати по отношение на съпротивлението на търкаляне сред тестваните марки.

„Много сме щастливи, че тази гума продължава да се представя добре в тестовете, особено в наскоро проведените тестове на DEKRA, които потвърждават водещите резултати по отношение на пробега“, коментира Алексис Бортолузи, маркетинг директор на Goodyear за Европа, Близкия Изток и Азия.

Новата Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ще се предлага в 41 размера от 17 до 20 инча.