Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не разбирам агресивната маневра на Фетел, заяви Лауда

Не разбирам агресивната маневра на Фетел, заяви Лауда

39
0
Люис Хамилтън,Макс Верстапен,Себастиан Фетел

Ники Лауда заяви, че не разбира „агресивната маневра” на Себастиан Фетел в началото на Гран при на Мексико. След старта на състезанието Макс Верстапен, пилотът на Ферари и Люис Хамилтън претърпяха няколко удара помежду си, като само състезателят на Ред Бул се отърва невредим. Той поведе в надпреварата и я спечели, докато Хамилтън и Фетел трябваше да спират в бокса и изостанаха сериозно.

В крайна сметка Люис завърши девети, а съперникът му за титлата – четвърти, което донесе короната на англичанина. Лауда заяви след финала, че начинът, по който Хамилтън триумфира в първенството, не е необичаен.

„Просто е: когато си световен шампион, си просто световен шампион. На никого не му пука как си стигнал дотам. Онова, което не разбирам, е агресивната маневра на Фетел в първия завой, от която Люис пострада сериозно – вината изобщо не бе негова. След това започна драмата. Но в крайна сметка всичко приключи фантастично”, обясни още австриецът, който е трикратен шампион във Формула 1.

„Люис постигна особено голям напредък тази година. Постоянно трябва да ставаш по-добър, ако искаш да си четирикратен шампион. А той го постигна. Направи невероятна крачка напред. Колата ни е трудна за каране – не е толкова бърза, колкото бе през миналата година, не е толкова лека и той наистина се справи заради собствените си възможности.”