Начало Рали Новата спецификация на Фиеста RS WRC ще излезе на трасе през май...

Новата спецификация на Фиеста RS WRC ще излезе на трасе през май догодина

78
0
Елфин Еванс

Новата спецификация на Форд Фиеста RS WRC, подготвяна от М-Спорт, ще излезе на трасе през май 2015 г. Това ще се случи в рали Португалия. Автомобилът бе описан от екипа като най-голямата промяна в колата от въвеждането й в световните ралита през 2011 г.

Техническият директор на М-Спорт Кристиан Лорио сподели, че повече от 50% от автомобила ще са нови. В двигателя в частност промените ще са около 70% – ще са с нови блок и цилиндрови глави, електроника, нова ще е изпускателната система, охлаждането ще е подобрено.

Изцяло нова ще е трансмисията. До кръга в Португалия ще се използва еволюция на състезавалата се през 2014 г. Фиеста.

– Целта ни е догодина да спечелим някои надпревари – заяви Лорио, допълвайки, че това ще е най-бързият рали автомобил на Форд в историята на производителя.

Последната победа на марката бе в Уелс през 2012 г. Лорио е убеден, че Елфин Еванс и От Танак ще се справят дори по-добре в сравнение с очакванията към тях:

– През миналия сезон станахме втори в шампионата при пилотите (през 2013-та с Тиери Нювил – б.р.) и имахме наистина добра скорост. Новият автомобил ще е още по-добър, така че няма причина да не постигнем същия резултат.

За Еванс 2014 г. бе сезон за обучение. През втората година от програмата му целта вече ще са подиуми, където това е възможно. Подобна ще е задачата и на Танак.