Начало Автомобили Новият Fiat 500 Collezione – иконата продължава да се развива

Новият Fiat 500 Collezione – иконата продължава да се развива

189
0

По време на Автомобилното Изложение в Женева марката Fiat пуска нова специална серия, посветена на Fiat 500. С невероятната си двуцветна ливрея Primavera тази специална серия отпразнува вечните стил и дизайн на модела 500, емблематичнияму статут и вечно модерната му индивидуалност.

500 Collezione се отличава с изключителни комбинации от цветове и материали, фино и майсторски пригодена изработка и свеж, изискан дух. Наличен както в хечбек, така и в кабрио версии, Fiat 500 Collezione е изключително стилен дизайн, стандартно с 16 цолови алуминиеви джанти, много хромирани детайли, изключителни двуцветни „ливреи“ и специално лого.

Повече от шест милиона продадени бройки от 1957 г. насам, повече от два милиона през последните десет години. Днес Fiat 500 е световна икона, способна да генерира повече от 80% от продажбите извън Италия. Лидер в А сегмента, Fiat 500 отново потвърди и миналата година своята господстваща позиция в Европа, завършвайки в топ 3 в своя сегмент в зашеметяващия брой от 16 страни.

В престижната атмосфера на Международното автомобилно изложение в Женева, прожекторите ще избират специалната серия Fiat 500 Collezione, като поредната почит към иконата на Fiat, след лимитираните издания, които отпразнуваха шестдесетия му рожден ден миналата година. 500 Collezione е истинска 500, защото включва всички характеристики на една от най-известните италиански икони, със своя уникален стил и безпогрешен, вечен дизайн.

Fiat 500 Collezione празнува вечния стил и дизайн на 500, неговия емблематичен статут и вечно модерна персоналност. В стил чист 500 той се втурва в пролетта със свеж, изтънчен дух, придружена с фина майсторска изработка и изключителни комбинации от цветове и материали.

Наличен както като хечбек, така и в по-ексклузивната кабрио версия, той разполага със стилистични детайли, отразяващи модерното преработване на невероятния дизайн на великолепния си предшественик, със специфични хромирани детайли на предната броня, капака на двигателя и корпусите на огледалата.

16-инчовите лети джанти от лек метал са стандартни, като могат да бъдат избрани няколко опционални много актуални комбинации, като например двуцветна Primavera (бяло и сиво), двуцветна Acquamarina (бяло и зелено) и Taormina Ivory, алтернатива на Gelato White и Dipinto di Blu Blue. Не на последно място, елегантността на колата е подсигурена и от хромния надпис Collezione в курсив на капака на багажника, и от лайстните в сиво / бяло / сиво на монохромните и двуцветните автомобили.

Интериорът има същата сдържана, но неустоима елегантност, с оригинален подбор на дизайнерски решения. Таблото е оцветено в съответствие с каросерията: бяло в комбинация с двуцветния „Primavera“, и зелено – в комбинация с двуцветната Acquamarina. Седалките са в два цвята, със седалище на сиви ивици и облегалка в слонова кост, избродирани с лого 500 на височината на раменете. Логото „Collezione“ също се появява вътре, бродирано върху подложките.

Освен това, новият Fiat 500 Collezione предлага най-доброто от гледна точка на свързаност и технологии: като опция, клиентите могат да избират радио Uconnect 7 „HD LIVE, което е съвместимо с Apple CarPlayTMи Android AutoTM, да не говорим за допълнителния опционен интерактивен навигатор с карти Tom Tom, най-големия 7 TFT дисплей в класа, и, за любителите на музиката в движение, Beats Audio Hi-Fi системата. Най-накрая гамата от двигатели: има избор между бензинови, бензинови и LPG с двойни горива, и дизелови двигатели с мощност от 69 до 105 к.с., както и с роботизирана скоростна кутия Dualogic и педал за смяна на предавките. Колата на щанда на автомобилното изложение в Женева е версията 1.2, 69 HP.

Това в никакъв случай не е първия път, когато иконата на Фиат се появява пред публиката с различен, ексклузивен външен вид, докато остава все пак верна на самата себе си; всъщност това е една от тайните на вечната й младост. Дизайнът й е вдъхновявял въображението на артисти и модни дизайнери, които са йпридавали елегантни, изключителни и спортни интерпретации, измисляйки запомнящи се специални серии и доказвайки, че такава любима, вълнуваща и изненадваща кола може да събере напълно различни творчески светове.

Многобройните специални серии включват 500 от Diesel, първата от дългите такива серии, стартирани точно преди десет години, 500C от Gucci през 2011 г., 500 Riva през 2016 г., и неотдавнашната 500-60esimo e Anniversario, празнувайки шестдесетия рожден ден на иконата на Fiat. С помощта на всички тези версии Fiat 500 революционизира традиционните правила на пазара и доказва, че една малка кола може да се изразява на много езици, на всички от които да споделя успеха.

Със сигурност не е случайно, че повече от два милиона шофьори от цял свят са избрали да поемат кормилото на тази четириколесна легенда. Международен, а не само италиански успех, днес 80% от автомобилите Fiat 500 се продават извън границите на Италия. През януари 2018 г. иконата на Fiat водеше на пазара в осем страни и бе в първите три позиции в други осем. Това продължава успеха на 2017 г., когато 500 оглавиха класациите за продажби в осем страни, включително Великобритания и Испания, и бяха в първите три позиции в още седем, включително Италия и Франция.