Начало Автомобили Нови линейки Ford за Министерството на здравеопазването

Нови линейки Ford за Министерството на здравеопазването

75
0

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и управителят на Мото-Пфое Димо Николов връчиха ключовете от линейки Ford на регионални звена на Спешна медицинска помощ. Поводът беше и предстоящия Световен ден на здравето. В присъствието на медии и представители на болници и лечебни заведения, Регионална Здравна Инспекция – Хасково и Регионална Здравна Инспекция – Ловеч получиха ключовете от трансформираните в линейки Transit и Custom – представители на изцяло новата лекотоварна гама на Ford. 

„По нашите пътища се движат над 100 линейки Transit. Надяваме се в бъдеще, с програмите, които има Правителството, тези  наши автомобили, доказали се в годините назад, да стават повече и повече и да имаме още по-високо ниво на здравно обслужване“, заяви Димо Николов. „Тези линейки, които виждате тук, са с най-високо ниво на оборудване, start-stop система на двигателя, която намалява разхода на гориво, специална електрическа платформа, на която е монтирана носилката и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система“. 

„За нас е изключително важно екипите на Спешна помощ да работят в условия на сигурност и комфорт. Защото в едни такива условия те могат да оказват качествена спешно-медицинска помощ и да помагат на своите пациенти“, сподели д-р Ваньо Шарков. „Ние имаме готовността и сме разработили система през европейското финансиране, която да започне обновяване на целия автопарк на Спешна медицинска помощ,защото за нас от първостепенно значение е бързият достъп на пациентите до системата на Спешна помощ. И през оборудването и транспорта да създадем едни по-добри условия за работата на Спешна помощ работа.“ 

Трансформацията на линейките Ford се извършва в България с първокласни материали и технологии, като санитарните автомобили отговарят на изискванията на стандарт БГ ЕN 1789:2007+А1:2010 и Директива 93/42/ЕЕС. Мото-Пфое в партньорство с водещи компании за трансформации и производители на специализирани детайли и агрегати, са в състояние да трансформира автомобили във всички класове линейки – А, B и C. Това помага да се посрещнат лимитираните бюджети и ресурси на МЗ. 

Носилката е монтирана върху електрическа-механична платформа, осигуряваща движение нагоре и надолу с лесно достъпни контролни механизми. Освен основната, линейките са снабдени още със сгъваема носилка „столче“ и носилка “board type” за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи и е по-лека от водата. 

Санитарният отсек е с добра акустична, термична и хидро изолация. Притежава автономни отопление и охлаждане, като отоплителната и охладителна система отговарят на EN 1789:2007. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем за час, когато автомобилът е в покой. Линейките са оборудвани с изцяло LED осветление – отвън и отвътре – за по-дълъг живот и по-ниска консумация на енергия. 

Ford е един от основните доставчици на автомобили, които се трансформират за неотложна медицинска помощ. Това се дължи на изключителното качество и издръжливост на гамата Ford Transit, както и на ниските ѝ експлоатационни разходи. Към легендарната надеждност, доказана в български условия, лекотоварните автомобили Ford предлагат още и един от най-ниските разходи на гориво в съответните класове и драстично намалени разходи за поддръжка. 

Над 100 автомобила от предишното поколение Transit обслужват близо 10 години нуждите на Спешна медицинска помощ в България. Изминали милиони километри в нашите специфични условия, тези автомобили се доказаха като издръжливи и качествени линейки, спомогнали за осигуряване на медицинска помощ на хиляди български граждани. 

Линейките, направени на базата на Ford Transit, предлагат изключително съотношение цена-качество, отлични нива на комфорт и безопасност, което ги прави подходящи за целите на Спешна медицинска помощ. 

Четирите основни модела в гамата на Ford Transit – Courier, Connect, Custom и Transit – предлагат на практика неограничени възможности за персонализиране и трансформиране в областта на специализираните автомобили за бърза неотложна помощ. По-малките Courier и Connect са подходящи за санитарни автомобили. Custom е компактен и комфортен вариант, подходящ за по-тесни улици и пространства. Флагманът на лекотоварната гама Ford Transit е наличен в повече от 450 модификации и предлага избор между предно и задно предаване и 4х4. 

С над половинвековния си опит в производството на лекотоварни автомобили с водеща издръжливост, Ford е превърнал Transit в самостоятелна марка, синоним на качество, надеждност и върхова работоспособност. Изцяло новото поколение лекотоварна гама на Ford, представена на българския пазар през 2014 г., стъпва на доказания дългогодишен опит на Transit и надгражда качествата му. С най-добрия разход на гориво от Ford и увеличени сервизни интервали, гамата на Transit е незаменим помощник на всеки професионалист.