Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият договор на Хамилтън ще е факт до Гран при на Испания,...

Новият договор на Хамилтън ще е факт до Гран при на Испания, твърди Лауда

49
0

Новият договор на Люис Хамилтън с Мерцедес ще е факт до Гран при на Испания, твърди председателят на борда на тима от Бракли Ники Лауда.

Контрактът все още не е подписан, което поражда редица слухове. Дори управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун изрази мнение по въпроса, споделяйки, че Хамилтън и Ферари биха били страхотна комбинация. Според него обаче двукратният световен шампион ще остане в настоящия си тим.

„Всичко ще е готово до Гран при на Испания на 10 май”, заяви Лауда, цитиран от швейцарския вестник Блик. „Заплатата не е проблем.”

Самият Хамилтън отрече да е искал статут на пилот №1 в отбора. Спортният директор на Мерцедес Тото Волф потвърди, че Люис не е поставял подобно условие. Според него всичко вече зависи от адвокатите, които уточняват подробностите около контракта.

„Трябва да си внимателен, когато се стигне до детайлите. Много от основните условия са уточнени. Още сме в началото на сезона, а настоящият договор изтича в края на годината. Виждали сме случаи, при които тим няма пилоти през ноември, а ние обсъждаме подновяване през април”, допълни Волф.

Австриецът настоя, че Хамилтън и Нико Розберг ще запазят равен статут в Мерцедес: „Необходими са ни двама пилоти номер едно, за да вървят напред отборът и представянето на колата. Договорът на Люис е на ниво уточнения. А повярвайте ми, той преговаря много добре. Изненадващо е на какво ниво се справя в това отношение, като се има предвид, че не е вършил подобно нещо досега.”

Междувременно Хамилтън си взе кратка почивка след надпреварата в Бахрейн, където спечели трета победа за сезон 2015 г.