Начало Рали Нювил възлага големи надежди на новия Хюндай i20 Coupe WRC

Нювил възлага големи надежди на новия Хюндай i20 Coupe WRC

47
0

Тиери Нювил възлага големи надежди на новия Хюндай i20 Coupe WRC, с който тимът от Алценау ще се бори в световния рали шампионат през 2017 г. Автомобилът бе представен на пистата Монца и ще остане там до края на уикенд, през който ще се проведе Монца Рали шоу – Дани Сордо ще се състезава в тази надпревара, но с New Generation i20 WRC.

„Имам големи надежди за новия Хюндай i20 Coupe WRC. Колата е продукт на сериозна и упорита работа от целия екип. Оптимист съм, ще не ни помогне да останем конкурентоспособни в световния рали шампионат. Първоначалните ми впечатления от автомобила по време на тестовете бяха много положителни. Промените в правилата ни позволиха да направим подобрения в ключови области като аеродинамика и стабилност на задната част. Увеличението на мощността е невероятно, а допълнителното прилепяне и управляемост ни дават много по-сериозна увереност. За зрителите ще има видима разлика по отношение скоростта на колата. Уверявам ви, че ще го почувстваме и вътре в купето! Сезон 2016 г. бе много положителен за нас. Радвам се, че станахме втори в шампионата. От тук нататък има само едно място нагоре и искаме твърдо да сме в битката за титлата през 2017 г.”, заяви Нювил.

Хейдън Падън спечели първа победа във WRC през 2016 г. – той бе пръв в Аржентина. Освен това се качи на подиума в Швеция и Полша и целта му за 2017 г. ще е да продължи да подобрява представянето си.

„Искам да се боря за повече победи и да демонстрирам по-постоянна скорост”, заяви новозеландецът. „Харесва ми, че новите коли ще могат да се настройват повече към конкретен пилот и стил на управление. Новите правила пък ще помогнат да направим спорта дори по-привлекателен за ново поколение фенове. Мисля, че ще можем да привлечем младите с по-агресивно изглеждащи автомобили със силен звук.”

Сордо също сподели, че очаква с нетърпение новия сезон и смята, че той ще е страхотен вследствие на променените правила. Испанецът се въздържа от прогнози и обясни, че колите са съвсем нови и трябва да изчака първите надпревари, за да види как вървят. Но все пак допълни, че се чувства уверен и продължи: „Бях изумен от скоростта на колата, когато я тествах за първи път. По-мощният двигател, увеличеното прилепяне и аеродинамиката са забележителни. Сигурен съм, че догодина ще е вълнуващо да си зрител на WRC надпреварите.”