Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Напрежението между Хамилтън и Розберг се е разсеяло, заяви Люис

Напрежението между Хамилтън и Розберг се е разсеяло, заяви Люис

28
0

Напрежението между Люис Хамилтън и Нико Розберг вече се е разсеяло, заяви английският пилот на Мерцедес.

– Проведохме филмов ден и цялото напрежение изчезна – обясни двукратният световен шампион пред BBC Спорт. – Отношенията ни са на двама нормални хора, разговарящи за нормални неща като всички хора. Видяхте как Нико дойде след състезанието (в Абу Даби) и това подчертава уважението ни един към друг. И въпреки трудните моменти през годината, в крайна сметка излязохме силни от ситуацията.

Хамилтън и Розберг водиха ожесточен двубой през сезона във Формула 1. В Белгия се стигна до удар помежду им, който изостри до крайност ситуацията в екипа. Стигна се до срещи на пилотите с шефовете на екипа Тото Волф и Пади Лоу, изясняване на уж ясни позиции и т.н.

Още след надпреварата в Абу Даби, когато Хамилтън спечели титлата, той заяви, че динамиката на отношенията му с Нико се е променила. Люис отбеляза, че съотборникът му бе изключителен съперник през цялата година. И двамата освен това подчертаха, че не съжаляват за нищо от отминалия сезон и за станалото в битката помежду им.

– Не бих променил съвършено нещо. Имаше и лоши моменти, но в крайна сметка аз самият съм по-силен и се радвам, че нещата се получиха точно така – каза Хамилтън.

Розберг каза, че има неща, които би свършил по различен начин, но това е нещо нормално според него и продължи:

– Но съжаления? Не, защото в най-трудните изпитания научаваш най-много и израстваш. Годината като цяло бе страхотна. Крайният резултат не бе такъв, какъвто ми се искаше, но изживяването бе невероятно.