Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма за какво да съм ядосан на Хамилтън, каза Сироткин

Няма за какво да съм ядосан на Хамилтън, каза Сироткин

85
0
Сергей Сироткин

Пилотът на Уилямс Сергей Сироткин заяви, че няма за какво да е ядосан на Люис Хамилтън след инцидента помежду им по време на квалификацията за Гран при на Бразилия. В Q2 той настигна състезателя на Мерцедес, който се движеше по-бавно и руснакът стъпи встрани от пистата, за да не се ударят.

„Защо всички питат за Люис, а не за нас?”, попита Сироткин при поредния въпрос за мнението му относно ситуацията.

„Честно казано, няма за какво да съм му кой знае колко ядосан. Трябваше да натисна, за да загрея гумите си. Не беше планирано, но между сериите не можахме да сложим одеялата върху тях, така че температурите бяха много ниски. На практика загряващата ми обиколка бе почти толкова бърза, колкото и квалификационната. Сериозно натисках газта. Излязох от бързия ляв завой, а той намаляваше, за да подготви своя тур. Тръгнах наляво, като дори не се надявах да ме пусне, защото вървеше толкова бавно, а моята скорост бе висока. В последния момент ме видя и се опита да ме избегне. Даде ми състезателната траектория, но аз вече бях тръгнал наляво и трябваше да мина през тревата, което на практика съсипа обиколката ми. Но той е шампион, знае какво прави, а и в крайна сметка позицията ми не се промени”, обясни Сироткин.

Руснакът бе 15-и в квалификацията, а съотборникът му Ланс Строл – 19-и. Сироткин бе повикан при стюардите за ненужно бавно каране по време на квалификацията – в обиколка за прибиране в пита. За същото провинение бе проверяван и Кевин Магнусен от Хаас.