Начало Автомобили На автосалона ще видите и Honda Civic Type R – най-бързият автомобил...

На автосалона ще видите и Honda Civic Type R – най-бързият автомобил с предно предаване

81
0
Civic Type R

Очаква се през есента в залата на изложението в София да влезе и най-бързият автомобил с предно предаване в историята до момента  – Honda Civic Type R. Дебютът на модела пред българска публика съвпада и с 25-годишнината на фирмата-вносител на Honda в България – „Бултрако”, която е подготвила общо 3 автомобилни и 4 мотоциклетни премиери за софийския автосалон. 

Най-очакваната от тях е именно десетото поколение на Civic Type R, който по-рано тази година записа рекорд на пистата „Нюрбургринг“. Хечбекът с предно предаване е оборудван с 2.0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, който записа рекордно време на легендарната „Северна дъга“ на германското трасе. Така той подобри с близо 7 секунди постижението на своя предшественик. Производството на модела стартира през лятото, а първите доставки до клиентите ще бъдат осъществени тази есен. 

Освен него, посетителите на автосалона в София ще видят отблизо новите Honda Civic Hatchback и Civic Sedan. Специално за Автомобилен салон София 2017 компанията „Бултрако“ е подготвила и награда – един от посетителите на изложението може да спечели Honda Jazz. Редом с автомобилите ще бъдат изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на марката – CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.