Начало Автомобили Новият Honda CR-V с две версии – 7-местна и хибридна

Новият Honda CR-V с две версии – 7-местна и хибридна

133
0

Honda ще представи европейската серийна версия на новото поколение на CR-V на автомобилния салон в Женева, който започва официално от 8 март. Шасито е подобрено, за да осигури изключителен комфорт и оригинални офроуд възможности.

Еволюирал външен дизайн и първокласен интериор

Дизайнът е променен, калниците са придобили по-мускулести очертания, капакът е с по-изразени форми. Светлините вече са с характерната за моделната гама на Honda нова графика. A-колоните са станали по-тънки, а задната броня – по-скулптурирана, сложени са допълнителни кори под двигателя и под пода. Всичко това превръща новия CR-V в един от най-аеродинамичните автомобили в класа SUV. Допълнително за енергийната ефективност на модела допринася и така наречената активна подвижна решетка на Honda (Active Shutter Grille).

Благодарение на хоризонталната изчистена линия на бордовото табло е увеличено вътрешното пространство, като е акцентирано върху усещаното за широчина.

Водеща в класа практичност и опция за 7 места

Новото пето поколение CR-V е по-широко от предишното и е с удължена колесна база. Багажникът е станал по-дълбок и дъното му е с две възможни позиции и осигурява равна повърхност за товареното на по-дълги предмети. Врата му вече се отваря безконтактно с крак чрез т.нар. система Hands-Free Action.

В модела са въведени всевъзможни умни решения, които да улесняват всекидневието ни като програмируема височина на отваряне на багажника, три възможности за реорганизация на пространствата за съхранение в централната конзола, а делимите в отношение 60:40 задни седалки се сгъват по-лесно откогато и да било.

За първи път в историята си моделът CR-V ще бъде предлаган и със 7 места, като тази възможност е опция. На третия ред в автомобила ще има достатъчно място за краката на пътниците както по широчина, така и по височина, а 101-градусовият ъгъл на седалката осигурява комфорт и при пътувания на далечни разстояния.

Новите двигатели осигуряват впечатляващи ефективност и управляемост

 За първи път в Европа Honda ще предложи хибридната си технология в автомобил от категорията SUV. Новият CR-V ще бъде наличен с интелигентната система Multi Mode Drive (i-MMD), съчетаваща 2,0-литров i-VTEC бензинов двигател с цикъл на Аткинсън и два електромотора, за да осигури реална енергийна ефективност и лесна управляемост. i-MMD не работи с конвенционална трансмисия, а вместо това функционира чрез далеч по-компактен агрегат, осигуряващ  директна връзка между задвижващите части и плавното предаване на въртящия момент. 

1,5-литровият бензинов VTEC TURBO осигурява впечатляващи динамични показатели и водеща в класа икономия на гориво. Мощността се подава през 6-степенна механична предавателна кутия или чрез подобрена автоматична CVT.

И бензиновата и хибридната версии са с предно предаване стандартно, но и двете могат да бъдат поръчвани със система за задвижване и на четирите колела от ново поколение, която е с интелигентен контрол в реално време (Real Time AWD with Intelligent Control System™). Клиренсът е увеличен с 38 мм за всички версии до височина от 208 мм за бензиновия вариант с четири задвижващи колела.

Първите доставки на Honda CR-V с новия силов агрегат 1.5 VTEC TURBO започват от есента на 2018 г., а хибридната версия идва от 2019 г.