Начало Рали Новото поколение i20 R5 на Хюндай впечатли на рали Ипър

Новото поколение i20 R5 на Хюндай впечатли на рали Ипър

28
0

Новото поколение i20 R5 на Hyundai Motorsport успешно и безпроблемно завърши дебютния си уикенд на рали Ипър миналия уикенд. Екипът на Hyundai Motorsport проведе петдневни тестове по белгийските пътища. За финал Новото поколение i20 R5 откри етапите на ралито – пети кръг от ERC, в ролята си на ВИП автомобил.Времето по етапите позволи на отбора да продължи работа по колата, използвайки бързите и тесни завои, характерни за това състезание.

След два дни тестове по пътищата на Белгия, целият екип и новият автомобил пристигнаха на рали Ипър, което даде шанс да се представи новото поколение i20 R5 пред събралите се автомобилни медии.Журналистите участваха в персонални демонстрации с колата и пилота Кевин Абринг, които се провеждаха на специални затворени етапи.

С чисто новия си дизайн новото поколение i20 R5 прикова погледите на събралото се рали общество, не само на състезателните отсечки, но и в сервизния парк. Интерес проявиха както фенове и медии, така и потенциални купувачи, които заедно с всички зрители чакаха с нетърпение да видят състезателния автомобил в действие.

При променливи условия Новото поколение i20 R5 премина успешно над 400 км в тестове, половината от които преминаха като тестове по време на ERC състезанието.Това предизвикателство обогати локациите на които са се провеждали тестове за проекта на Hyundai Motorsport. Бързите и тесни пътища на ралито допринесоха за усъвършенстването на управлението и трансмисията на колата.

Еуфорията покрай Новото поколение i20 R5 този уикенд определено донесе положителни емоции и насочи вниманието към планираната скоро хомологация на колата. Въпреки това, фокус на Hyundai Motorsport екипа остава разработването на първата такава кола, създадена за клиентите.

Мениджърът Андреа Адамо споделя: „Новото поколение i20 R5 е много важен проект за Hyundai Motorsport и беше удоволствие за нас да наблюдаваме толкова голям интерес към колата през целия уикенд на рали Ипър. Окуражаващо е да видим такова голямо вълнение в рали обществото, провокирано от новата ни кола. Естествено, появата ни на състезанието е с цел да продължим работата по автомобила. Това рали винаги е било вълнуващо и тази година то отново не ни разочарова.

Щастливи сме от резултатите, които постигнахме по етапите, в сравнение с най-бързите екипажи този уикенд. Успешно и безпроблемно беше преминаването на автомобила през всички етапи, което говори добре за надеждността и издръжливостта на създадената от нас машина. Резултатите от уикенда, заедно с коментарите на Кевин, ще ни дадат по-добра яснота и насока за бъдещото развитие на Новото поколение i20 R5, за да можем да оползотворим оставащото ни време преди клиентите да вземат готовия автомобил.“