Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новият Мерцедес е стъпка напред, смята Хамилтън

Новият Мерцедес е стъпка напред, смята Хамилтън

31
0

Новият Мерцедес F1 W06 Hybrid е стъпка напред за тима от Бракли, смята двукратният световен шампион Люис Хамилтън, макар да не е съвсем сигурен колко голяма е тя.

Англичанинът направи 91 обиколки в първия си ден на писта с новия болид. Тренировката му прекъсна предсрочно заради воден теч. Хамилтън посочи, че отборът се е съсредоточил върху своята собствена предсезонна програма и даването на най-добри времена за обиколка в момента не е приоритет. Освен това има работа, за да настрои автомобила според собствените си предпочитания.

– Това бе само първият ден тестове за мен, а усещането при начално излизане никога не е особено добро. Всъщност чувството е най-лошото за цялата година – балансът не бе перфектен, защото не работехме по настройки. Може да е значително по-добър, но имаше и много положителни неща като доста натрупани километри – обясни Хамилтън.

Пилотът допълни, че денят не е бил особено интересен – „тестовете никога не са, това не е вълнуващата част от сезона за който и да е автомобилен състезател”. Сега обаче е времето, когато се полагат основите за обичаните от Хамилтън надпревари.

Според Люис F1 W06 Hybrid е подобрение в сравнение с миналогодишния болид на Мерцедес, с който той спечели втора титла в кариерата си в F1:

– Сега не може да се вълнуваш прекалено, тъй като не знаеш къде са всички останали. Моментът за такива чувства е първото състезание – така е всяка година. Колата като че ли е с повече аеропритискане и мисля, че сме направили стъпка напред, но не мога да кажа колко голяма. Не преследвахме бързи обиколки за време.

Хамилтън заяви също така, че въпреки повредата е направил достатъчно турове. И той каза, че през миналата година тимът на Мерцедес е можел да се справи по-добре по отношение на издръжливостта, която „бе около 80%, а искаме да сме на 90%-95%, така че работим в тази посока”.