Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Наивно е да се очакват изпреварвания в Монако, смята Рос Браун

Наивно е да се очакват изпреварвания в Монако, смята Рос Браун

28
0
Рос Браун
Рос Браун; снимка: Спас Генев

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун заяви, че е наивно да се очакват изпреварвания в Гран при на Монако. Според него състезанието по улиците на Монте Карло не трябва да бъде съдено по същите критерии като останалите надпревари.

Последното издание на надпреварата беше доста критикувано от пилоти и фенове. Хамилтън каза, че би заспал ако беше пред телевизора, а Фернандо Алонсо го определи като екстремно отегчително.

„Чух и четох много мнения от пилоти и фенове, че състезанието е било скучно, каза Браун. – Вярно е, че не беше изпълнено с екшън, а най-важното се оказаха гумите.

Все пак е наивно да очакваме дуели и изпреварвания в Монако. Трябва да гледаме по друг начин на тази надпревара. Атмосферата в падока и в града е уникална, също както блясъка, който обгръща цялото събитие.“

Въпреки това Браун заяви, че Либърти Медиа се вслушва в мнението на състезателите и работи с шефовете на пистите, за да подобри спорта.

„Една от целите ни е да работим заедно с промоутърите и акционерите, така че да имаме увереност, че новите писти предлагат повече възможности за изпреварвания, а старите трасета се подобряват“, завърши Браун.